Meteoroloji’den kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı

Hava durumu için Meteoroloji’den aktarılan son dakika haberine göre yurt genelinde bugün etkili olacak yağışlar kuvvetli rüzgarla birleşerek özellikle yurdun batı kesimlerinde hissedilen sıcaklıkları düşürecek. Ege ve Marmara’da deniz ulaşımda fırtına deniz ulaşımını aksatırken Doğu Anadolu Bölgesi’nde çığ riski sürüyor.

Yurt genelinin çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, Göller Yöresi, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Uşak, Kütahya, Afyonkarahisar, Eskişehir, Yozgat, Kayseri, Niğde, Karaman ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu’nun kuzey kesimleri ile Çanakkale’nin doğu, Balıkesir’in kuzey, Antalya’nın doğu ve Konya’nın güney ilçelerinde ise yer yer kuvvetli yağış bekleniyor.

ÇIĞ TEHLİKESİ SÜRÜYOR

Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerinin dik yamaçları ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerlerde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Hava sıcaklıklarında ise yurdun batı ve güney kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

KUVVETLİ RÜZGAR

Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın batısı, Ege ile Batı Akdeniz’in batı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının; hafta sonunda ülke genelinde azalacağı, ancak hafta başından itibaren tekrar artacağı tahmin ediliyor.

DENİZ ULAŞIMINA FIRTINA ENGELİ

İzmir Denizcilik AŞ’den yapılan açıklamada, olumsuz hava ve deniz koşulları nedeniyle arabalı vapur hariç tüm seferlerin 08.45 itibarıyla geçici süreyle durdurulduğu belirtildi.

Bozcada da Ege Denizi’nin kuzeyinde etkili olan fırtına nedeniyle Bozcaada-Geyikli arasında yapılacak feribot seferlerinden bazıları iptal edildi.

Çanakkale Boğazı ve Adalar hattında yolcu ve araç taşımacılığı yapan GESTAŞ AŞ’nin açıklamasına göre, Bozcaada’dan Geyikli’ye saat 07.15 ve Geyikli’den Bozcaada’ya saat 08.00’de yapılması planlanan seferler gerçekleştirilemedi.

Bursa Deniz Otobüslerinin (BUDO) seferlerinden 5’i kuvvetli rüzgar nedeniyle iptal edildi.

BUDO’nun internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, 15.30, 18.30 ve 20.30 saatlerindeki İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya) ile 16.00 ve 18.00’deki Bursa (Mudanya)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci) seferleri gerçekleştirilemeyecek.

2391460cookie-checkMeteoroloji’den kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.