Metin Demirhan için yardım

Metin Demirhan’ın beyin kanaması geçirdiği haberini okuyunca, hayatın incecik bir pamuk ipliğine bağlı olduğunu bir kez daha hatırladım. Metin, uzun zamandır görmediğim bir arkadaşımdı. Belki altı-yedi yıldır onu görmemiştim. Oysa Beyoğlu’na sık sık çıkan biri olarak, Atlas Pasajına uğramam ve onun Atılgan adlı dükkanında eski kitaplar, çizgi romanlar, sinema afişler arasında kaybolmam hiç de zor değildi.


15 Ekim günü, birkaç gündür şiddetli baş ağrıları çektiği için hastaneye kaldırılan ve yapılan tetkikler sonucunda beyin kanaması geçirdiği anlaşılan Metin Demirhan’ı sinemaya, çizgi romana ve karikatüre ilgi duyanlar tanıyordur mutlaka. Birçok  dergide karikatürleri, çizgi romanları yayınlandı. Son yıllarda Giovanni Scognamillo ile birlikte yazdığı “Fantastik Türk Sineması” ve “Erotik Türk Sineması” adlı kitaplarıyla da tanınıyordu Metin.


Bu kitaplar bence çok önemli. Çünkü kitaplardan biri Türk sinema tarihi yazılırken es geçilen, utanılan bir dönem olan 70’li yılları anlatıyor. Bugüne kadar yazılan sinema tarihi kitaplarında “seks furyası” diye adlandırılan o dönemdeki filmlerden pek söz edilmez. Bu yüzden Giovanni ve Metin’in hazırladığı “Erotik Türk Sineması” bu filmleri tek tek anlattığı için son derece önemli bir kaynak kitap.


“Fantastik Türk Sineması” ise yine sinema tarihi kitaplarına girmeyen, iki üç günde çekilmiş, önemsenmemiş, hasır altı edilmiş, teknik olanaksızlıklarla çekilmiş dar bütçeli filmleri anlatıyor. Bunların en bilineni kuşkusuz ki “Dünyayı Kurtaran Adam”. Bugün hala “Dünyayı Kurtaran Adam’ın Oğlu” diye bir film çekiliyorsa, bu Metin ve onun gibi Türk sinemasının fantastik filmlerini ortaya çıkaran sinemaseverler sayesindedir. Bu kitapta Süpermenler, Killingler, Karaoğlanlar, Malkoçoğulları ve Tarkanlı filmler tek tek hatırlanmış.


Ayrıca Metin’în bir de uzun metrajlı film denemesi varmış. “Baltam Gelecek Kellen Gidecek” adlı bağımsız bir korku filmi çekmiş.


İşte bu çalışmalara imza atmış olan bu arkadaşımız şu anda yoğun bakımda. Onun hastalık haberini öğrendiğimde çok üzülmüştüm ama, ailesinden gelen maili okuyunca üzüntüm daha da arttı.


Çünkü Metin’in sosyal güvencesi yokmuş ve ailesi tedavi masraflarını ödemekte zorlanıyormuş. Metin Demirhan’ı tanıyan, seven insanlardan yardım istiyordu gelen mail. Ortak bir arkadaşımız sayesinde bana da ulaşan bu maili burada yayınlamak istiyorum. Belki böylece sinemaya, çizgi romana gönül vermiş ve bu alanda çalışmalara imza atmış genç bir insanı hayata döndürme çabasında sizin de katkınız olabilir. Mail, Metin’in kızkardeşi Şeniz Demirhan’dan gelmiş:


“ARKADAŞLAR ABİM METİN DEMİRHAN’IN SSK BAĞKUR GİBİ
SOSYAL GÜVENLİK KURULUŞLARINDAN HİÇBİRİNDEN GÜVENCESİ
OLMADIĞINDAN YEŞİL KART BAŞVURUSUDA BULUNDUM.
EVRAKLARINI İSTANBUL EYÜP İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ YEŞİL
KART BİRİMİNE TESLİM ETTİM. ORADAKİ YETKİLİ YEŞİL
KARTIN EN AZ ÜÇ HAFTA İÇİNDE ÇIKABİLECEĞİNİ VE BUNUN
DAHA DA UZUN SÜREBİLECEĞİNİ SÖYLEDİ. YAZIŞMALARIN
YAPILACAĞINI, EMNİYETTEN SONRA EYÜP KAYMAKAMLIĞININ
ONAYINA GİDECEĞİNİ, SONRA DA İSTANBUL EYÜP İLÇE SAĞLIK
OCAĞINDA HEYET RAPORUNUN DÜZENLENECEĞİNİ VE ANKARA’DAN ONAY GELDİKTEN SONRA KARTIN TESLİM OLUNACAĞINI AÇIKLADI.


ARKADAŞLARIMIZ ARASINDA BU KAMU KURUMLARINDA
TANIDIĞI OLAN VE BU İŞLEMLERİ HIZLANDIRACAK
OLANLARIN YARDIMINI RİCA EDİYORUZ. YEŞİL KARTIN
MÜRACATI İSİMLE VE SOY İSİMLE TAKİP EDİLMEKTEDİR.


BİR DE HASTANE MASRAFLARI 3 GÜN İÇİN 850-900 YTL. NI BULMUŞTUR. BİZ AİLESİ OLARAK ELİMİZDEN GELEN TÜM FEDAKARLIKLARI YAPIYORUZ. LAKİN 3 HAFTA GİBİ BİR SÜRE YOĞUN BAKIMDA KALMASI DURUMUNDA BU RAKAMIN KATLANACAĞINI BİLDİĞİMİZDEN METİN DEMİRHAN’IN ARKADAŞLARI VE SEVENLERİ OLARAK SİZLERDEN DE SIKILARAK UTANARAK DA OLSA METİN ABİM İÇİN, ONU YAŞATMAK İÇİN MÜMKÜN OLDUĞU KADAR YARDIM ETMENİZİ RİCA EDİYORUZ. EN AZINDAN ŞU YEŞİL KARTIN ÇIKMASI BİZİ RAHATLATACAK. BU ZOR DURUMDAN KURTULMAMIZI SAĞLAYACAKTIR.


ŞİMDİDEN HEPİNİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.
KARDEŞİ ŞENİZ DEMİRHAN


YAPILACAK YARDIMLARIN YATIRILACAĞI BANKA HESAP NOSU
AŞAĞIDADIR.


BANKA ADI : GARANTİ BANKASI
ŞUBESİ : LEVENT ŞB. ŞUBE KODU : 401 HESAP NO :6689740
HESAP ADI : ŞENİZ DEMİRHAN”

669200cookie-checkMetin Demirhan için yardım

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.