‘Metin Göktepe gazetecilik ödülleri’ verildi.

Eski Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Nail Güreli Metin Göktepe’nin ölümünü ve ardından yaşanan hukuk mücadelesini anlatarak, gazetecilerin ve TGC’nin bu olayın peşini bırakmayarak aydınlatılmasını sağladığını kaydetti. 


Törende, daha sonra Nazım Alpman, Esra Arsan, Celal Başlangıç, Oral Çalışlar, Murat Çelikkan, Tuğrul Eryılmaz, Nail Güreli, Ercan İpekçi, Mustafa Kara, Turgay Olcayto, Göksel Özköylü, Derya Sazak, Umur Talu ve Ferai Tınç’tan oluşan jüri tarafından belirlenen 2007 yılı “Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri” sahiplerine verildi.


Anadolu Ajansı Muhabiri Nail Kadırhan, “Diyarbakır’da bomba” adlı fotoğrafıyla “Fotoğraf Ödülü”nü aldı.


“Haber Ödülü”nü, Nokta Dergisinin 8 Mart 2007 tarihli sayısında yayınlanan “İki tür gazeteci vardır: TSK Karşıtları, TSK Yandaşları!” başlıklı haberiyle Ahmet Şık aldı.


“Görüntülü Haber” ödülünü, NTV Haber Müdürü Mete Çubukçu, 9 Ağustos 2006 tarihinde NTV’de yayımlanan “Ortadoğu’da Savaş” adlı haberiyle kazandı.


“Yerel Gazetecilik Ödülü”nü, “Sarı, Kırmızı, Yeşil Resme Uzaklaştırma” başlıklı haberiyle Arif Arslan kazandı. Arslan’a ödülünü, Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Ercan İpekçi verdi.


“Jüri Özel Ödülü”nü ise Belma Akçura, Milliyet Gazetesi’nin 18 Ocak 2007 tarihli sayısında yayımlanan MİT Müsteşar Yardımcısı Cevat Öneş ile yaptığı röportajla, Diyarbakır Gün TV’den Adnan Bilen ise “Ölümün Adı: Esmer” adlı haberiyle kazandı.


Bu yılki “Jüri Onur Ödülü”, Agos Gazetesine verildi. Agos Gazetesi adına ödülü, eski İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı Akın Birdal’dan alan Markar Eseyan, güvenli bir yerde çalışmadıklarını belirterek, “Bulunduğumuz zemin güvenli değil, ama onurlu. Orada durmaya devam edeceğiz, desteğinizle” diye konuştu. 

1041080cookie-check‘Metin Göktepe gazetecilik ödülleri’ verildi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.