Metrodaki ‘yanlış infaz’da sorular yanıtsız

İngiltere’nin ciddi pazar gazetesi iki sayfa ayırdığı “Stockwell’de ölüm: Yanıtlanmamış sorular” başlıklı haberinde Menezes olayını merçek altına aldı. Gazete; Menezes’in takip edilmesi durumunda yaptıkları ve sonunda da polisin vurma gerekçesini şöyle sorguladı:


“Kalın bir ceket giymiyordu, kartını kullanarak istasyona girdi, bilet makinası üzerinden atlamadı ve şimdi polis, gerçeği ortaya çıkaracak herhangi bir güvenlik kamerası görüntüsü olmadığını söylüyor. Peki sivil polisler niçin genç de Menezes’i, başından yedi kez vurdu?”


The Observer; İngiliz polisinin, Stockwell metro istasyonundaki güvenlik kameralarının çoğunun, olay sırasında çalışmadığını açıkladığını belirterek, Menezes’in öldürülme gerekçesiyle ilgili başlangıçta yapılan açıklamaların hepsinin yanlış çıktığını belirtti.


Polis, sırasıyla, de Menezes’in kalın bir ceket giydiği, polislerin dur uyarısını dinlemediği ve bilet makinalarının üzerinden atladığı için hedef alındığı açıklamış ve bu bilgilerin hepsi de yanlış çıkmış ve Jean Charles de Menezes’in gerçekte kot bir ceket giydiği, standart bir biletle istasyona girdiği ve bilet makinasından normal biçimde geçtikten sonra kendisine bir uyarı yapılmadığı anlaşılmıştı.


The Observer Brezilyalı gençle ilgili iki ayrıntı da şöyle aktardı:


“De Menezes’in öldürülmeden iki hafta önce beyaz gençlerin oluşturduğu bir çetenin saldırısına uğramış ve arkadaşlarına bu olayın kendisini tedirgin ettiğini söylemiş. Brezilyalı genç 7 Temmuz saldırılarından çok etkilenmiş ve arkadaşlarına artık Londra’da, metro yerine motosikletle dolaşmayı düşündüğünü söylemiş…”.


The Observer, Jean Charles de Menezes’in kuzeni Rubens de Menezes’in şu sözlerini aktarıyor:


“Yaşanan bir infazdı, başka hiçbir şey değil. Şimdi de Menezes’in annesi Dona’ya ne olacağını bilmiyorum. Oğlunu bu şekilde kaybeden bir anneye ne diyebilirsiniz ki?”


FOTOĞRAF: Menezes ailesi

783100cookie-checkMetrodaki ‘yanlış infaz’da sorular yanıtsız

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.