Mezardan gelen tehdit

İngiltere ulusal basınında Londra’daki üç metro hattı ile bir otobüsü hedef alan ve 52 kişinin ölümüyle sonuçlanan 7 Temmuz saldırılarının birinci yıldönümüyle ilgili haber ve yorumlar öne çıktı.   
 
The  Guardian, “Londra bombacısının, bir yıl sonra mezardan savurduğu tehdit” manşetiyle Tanvir’in şu mesajlarını aktardı:


“İngiltere’deki gayrimüslimler Filistin, Afganistan, Irak ve Çeçenistan’da ana, çocuk ve kardeşlerimizi ezmeye devam eden bir hükümete oy verdikleri için saldırıya uğramayı hak ediyorlar. Şahit olduğunuz bir dizi saldırının başlangıcıdır sadece. Bunlar güçlerinizi Afganistan ve Irak’tan çekene, Amerika’yla İsrail’e askeri ve mali desteği kesene kadar daha da şiddetlenerek devam edecektir.”


Dün yayımlanan video bantta, Şehzad Tanvir’in bu tehditlerinin yanı sıra El Kaide’nin ikinci adamı Eyman ez Zevahiri’nin mesajları da yer alıyor. Ez Zevahiri, Tanvir ve 7 Temmuz saldırganlarının lideri Muhammed Sıddık Han’ın örgüt kamplarında bomba imalatı konusunda eğitim aldıklarını söylüyor.


Ez Zevahiri’nin bu sözlerini, intihar eylemcilerinin El Kaide tarafından doğrudan yönlendirildiğinin kabulü olarak değerlendiren Guardian şöyle devam etti:


“Mayıs ayında dönemin Savunma Bakanı John Reid, El Kaide’nin saldırılarla bağlantısına ilişkin ciddi ve ayrıntılı deliller bulunduğunu belirtmişti. Ancak Zevahiri’nin iddiaları eğer doğruysa, El Kaide’nin sanılandan daha ciddi bir rol oynadığını, hatta üst düzey örgüt üyelerinin hedef seçimine yardımcı olduğunu düşündürüyor. Zevahiri, Şehzad Tanvir’den övgüyle sözederek kendisini şahsen tanıdığı izlenimini de doğurmaya çalışıyor.”


İLGİLİ KÖŞE YAZILARI:


Faruk Eskioglu… 7/7 bir neden degil sonuc…
Ali Keskin… 7/7’nin yıldönümünde…

792560cookie-checkMezardan gelen tehdit

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.