MGK öncesinde sürpriz görüşme

Başbakanlık Merkez Bina’daki görüşme 1 saat 35 dakika sürdü.

Başbuğ’u, Başbakanlık merdivenlerinin başında, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala ve Başbakanlık Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan uğurladı.

Milliyet Gazetesi’ne göre; Orgeneral Başbuğ, cuma günü düzenlediği basın toplantısında, hukuki değeri olmadığı için bir kâğıt parçası olarak nitelendirdiği İrticayla Mücadele Eylem Planı belgesi nedeniyle yaşanan gelişmeleri MGK toplantısına taşıyacaklarını dile getirmişti.

Ankara kritik MGK toplantısına kilitlenirken, olağan görüşmelerini perşembe günleri gerçekleştiren Erdoğan ve Başbuğ’un bugün saat 11.00’de Başbakanlık’ta bir araya geldi. Sürpriz görüşmede, tartışmaların odağındaki belge ve buna bağlı gelişmelerin ele alınması bekleniyor.

MGK YARIN TOPLANIYOR

MGK, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başkanlığında Çankaya Köşkü’nde yarın toplanıyor.

MGK’nın yarın yapılacak toplantısına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile kurul üyesi bakan ve kuvvet komutanları katılacak. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Adalet Bakanı Sadullah Ergin, MGK’ya ilk kez bakan sıfatıyla katılacak.

Taraf gazetesinde yayınlanan ve Genelkurmay Başkanlığı’na ait olduğu iddia edilen, Askeri Savcılığın kovuşturmaya gerek duymadığı belgenin damgasını vurduğu tartışmaların ardından toplanacak olan MGK’da, AKP’nin son dakika müdahalesiyle çıkarttığı askeri yargı sisteminde değişikliğe gidilen yasa metninin de ele alınması bekleniyor.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Cuma günü düzenlediği basın toplantısında, söz konusu belgeyi ve TSK yönelik medya üzerinden asimetrik yıpratma çabasını MGK’nın gündemine getireceğini açıklamıştı. Orgeneral Başbuğ’un açıklamasıyla daha da önem kazanan MGK toplantısında, bu konuların sadece kurul üyelerinin yeraldığı ikinci bölümde görüşülmesi bekleniyor. Toplantının ilk bölümünde, Kurulun daha önce belirlenmiş gündemi ele alınacak.

1208570cookie-checkMGK öncesinde sürpriz görüşme

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.