MHP, DTP’lilerin istifasına ‘evet’ diyecek

Ankara’da basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kapatılan DTP’nin eski milletvekillerinin, istifa dilekçelerini TBMM’ye vererek sürecin başlatılması düşüncesinde olduklarını söyledi.

Bahçeli, kapatılan DTP’nin eski milletvekillerinin, ”Demokratik Toplum Kongresi kararıyla da pekiştirilmiş olan tek yönlü istifa tasarrufunu, bir tercih olarak gördüklerini” dile getirerek, ”Kararlarına saygı duyuyoruz. Anayasa’nın 84. maddesine göre, istifaların TBMM’ye gelmesi halinde orada onaylanması gerekmektedir. Onay sürecinde, DTP milletvekillerinin almış oldukları kararlar doğrultusunda, onların bir tercihi, istifanın tek yönlü tasarruf olması sebebiyle MHP, TBMM’de Anayasanın ilgili maddesi gereğince oylamaya sunulduğunda, istifaların kabulü yolunda oy kullanacaktır” diye konuştu.

Demokratik Açılım sürecine değinen Bahçeli, Açılım projesi yıkım projesi şeklini almıştır. AKP halen gerekli dersi almamıştır. Bu olayların hale yaygınlaşmakta olduğunu görüyoruz. Bunu önleyici tedbirler zamanında olmazsa bu ayaklanma kurtarılmış bölgeler yaratarak, bunu belli amaçlar doğrultusunda kullanma eğilimi ortaya çıkabilir ve ülkenin bölünmesini gerçekleştirebilecek büyük hatalara sebebiyet verebilir” dedi.

1227110cookie-checkMHP, DTP’lilerin istifasına ‘evet’ diyecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.