MHP’den ‘kafatasçı’ demecine yanıt

Şandır, yaptığı yazılı açıklamada, AKP hükümetinin “Tek başına İş Başına” diyerek iktidara geldiğini, “ancak iktidarının 5. yılında hemen her konuda hala şikayet etmekte veya başkalarını suçlamakta olduğunu” öne sürdü.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “milliyetçilik” konusundaki sözlerini eleştirerek, bu “beyanatlar ile partisinin hedef aldığını” savunan Şandır, şunları kaydetti:


“Milliyetçilik, bu ülkede yaşayan herkesin onurlu ve eşit bir üyesi olduğu Türk Milletine mensubiyet duymanın duygu ve ifadesidir. Türk Milletinin değerlerini, birlik ve bütünlüğünü savunmak milliyetçi olmanın ‘olmazsa olmaz’ şartıdır. Milliyetçilik duygusuna ve Türk milliyetçilerine ‘kafatasçı, caniler, katiller’ diyenler aslında Türk Milletine alçakça iftira etmekte ve hakaret etmektedirler. Böyle bir iftirayı MHP’ye ve milliyetçiliğe karşı kullanan birinin Başbakan olması, Türkiye’nin nasıl bir ‘derin kuşatma’ içinde olduğunu da göstermektedir.


Milli kimlik yerine etnik ve mezhebe dayalı kimlik siyasetinin müellifi Başbakan’dır. Aslında, Başbakan, milliyetçiliğe saldırarak Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluş felsefesi ve milleti var eden değerlere darbe vurmak istemektedir. Milliyetçiliği suçlamak için her fırsatı kullanan Başbakan aslında Türk milletine duyduğu düşmanca duygularını ve düşüncelerini ifade etmektedir. Türkiye’yi etnik kimliklere bölmek isteyen siyasetin önünü açan zihniyetin kendisi ırkçıdır ve kafatasçıdır. Milletimize Türk demeyi ırkçılık olarak gören bu zihniyet hastalıklıdır. Başbakan ‘kafatası milliyetçiliğinden’ bahsediyorsa, aslında kafasında bir başka milletin milliyetçiliği bulunmaktadır.”


Şandır, Türkiye’nin birlik ve bütünlüğe karşı duyarlı olması gereken bir dönemde yaşandığını ifade ederek, yapılan bazı açıklamaların, “kin ve nefret duygularıyla düşmanlığı körüklediğini ve Türkiye’yi derin bir uçurumun kenarına getirerek millete bedel ödettirmek istediğini” savundu.


Mehmet Şandır, açıklamasında, “Hrant Dink cinayetini vesile yapıp, böyle bir alçak cinayeti, milliyetçiliğe saldırtmanın bir aracı olarak kullananların Türkiye’ye karşı ‘derin uluslararası kuşatmanın’ koalisyon ortağı olduğu da ortaya çıkmıştır” görüşünü dile getirdi.


“MHP’nin iktidara yürüyüşü engellenmek istendiğini” savunan Şandır, açıklamasında, “Bugün bu bölücü, teslimiyetçi, ikinci cumhuriyetçi, millet değerlerine karşı yerli aktörlerin yer aldığı bu uluslararası senaryoda oluşturulan ‘derin koalisyon’, MHP’ye ve milliyetçiliğe karşı siyasi bir linç kampanyası yürütmektedir. Neden? Çünkü bütün bu oyları bozacak olan MHP iktidarı ufukta görünmektedir” ifadesine yer verdi.


İLGİLİ HABER: ‘Bunlar milliyetçi değil ırkçı, kafatasçı’


 

1038680cookie-checkMHP’den ‘kafatasçı’ demecine yanıt

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.