MI5: İşkence iddiaları bizi yıpratacak

Jonathan Evans, bu tür iddiaların, aşırılık yanlıları tarafından İngiltere karşıtı propaganda amacıyla kullanılacağını söyledi.

Yüksek mahkeme Çarşamba günü İngiltere’de oturma izni olan bir kişiye ABD gözetiminde bulunduğu Pakistan’da yapılan işkenceye ilişkin olarak, MI5’a elindeki bilgileri açıklama talimatı vermişti.

Yüksek yargı, Binyam Muhammed adlı bu kişinin, İngiliz ajanların bilgisi dahilinde CIA tarafından işkence gördüğü iddialarının kanıtlarının açıklaması gerektiği kararına varmıştı.

Binyam Muhammed adlı kişi, Guantanamo kampına götürülmeden önce Pakistan ve Fas’ta işkence gördüğünü söylemişti.

‘Tutkulu savunma’

The Daily Telegraph gazetesi, bugün MI5 başkanı Jonathan Evans’ın konuyla ilgili olarak kaleme aldığı ve ‘tutkulu’ olduğunu söylediği savunmayı aktarıyor.

MI5 başkanı, mektubunda işkence ile bağlantıları olduğunu iddia eden, kendi ifadesiyle “komplo teorilerine” karşı, istihbarat servisini savundu.

Başkan Evans, ülkenin en üst düzey ikinci yargıcı olan David Neuberger’ın MI5’ta bir “baskı kültürü” olduğu ifadesinin de tümüyle gerçek dışı olduğunu söyledi.

MI5 başkanı, insan hakları ihlalleri tartışmasının, ülkenin düşmanları tarafından kötüye kullanılacağını savundu.

İngiltere basını dışişleri bakanı David Miliband’in, MI5’ın işkencedeki suç ortaklığını gösteren ve mahkemenin açıklanmasına hükmettiği kanıtın yayımlanmasını önlemeye çalıştığını da vurguluyor.

FOTOĞRAF: MI5 başkanının mektubu basında yer aldı

829320cookie-checkMI5: İşkence iddiaları bizi yıpratacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.