Michelle ile mutluyuz!

1940 yılında Almanya’nın Arnsberg-Neeheim kasabasında doğan Franz Müntefering, 1998 – 1999 yıllarında Federal Hükümetin Ulaştırma, Bayındırlık ve Toplu Konut Bakanı, 2002 – 2005 yılları arasında SPD Federal Meclis Grubu Başkanı ve Başbakan Gerhard Schröder’in en yakın çalışma arkadaşı, 2004 yılında SPD Başkanı, 2005 ve 2007 yılları arasında Federal Hükümetin Başbakan Yardımcısı ve de Çalışma ve Sosyal Bakanı olduktan sonra 2008 yılının Eylül ayından beri de SPD Başkanı olarak sorumluluk taşımakta. Bir savaş esiri olarak eve dönen babasını ilk olarak altı buçuk yaşında tanıyabilen Müntefering iki kez evlendi. İlk eşinden iki yetişkin kızı olan ünlü politikacının çok sevdiği ikinci eşi Ankepetra yakalandığı amansız bir kanser hastalığı nedeniyle ölümü beklerken Başbakan Yardımcılığı ve bakanlık gibi görevlerini bırakıp kendini eşinin bakımına adayan Müntefering 31 Temmuz 2008 tarihinde eşi vefat edene kadar onun her türlü bakımını üstlenirken aslında “şan, şöhret ve güç ölüme karşı bir hiçtir” gerçeğini görerek “en sevdiğinin yanında geçireceği her saniyenin bile nelere bedel olduğunu” tüm ben de dahil ders çıkarması gerekenlere gösterdi.
Almanya’nın en güçlü adamlarından biri olmak dünyada da güçlü olmak demektir. Ama kanser gibi bir illete karşı bu güç özünde “büyük bir güçsüzlüktür”. İşte benim de her zaman birlikte çalıştığımda kendisinden çok şey öğrendiğim ve hala onunla birlikte seçim kampanyasında koşturduğum ve de çok saygı duyduğum insan bir gün tüm görevlerini bırakıp “eşimin yanına gidiyorum” dediğinde aslında bu kararın “ne derece geç verilmiş” bir karar olduğunun bilincinde bir Müntefering’in hepimize örnek olması gerektiğinin farkındaydım. Oldu mu? Bilmiyorum! Hala gereken dersleri çıkardığım inancında değilim. Bugün yirmi yaşında olan ikinci oğlum dokuz yaşındayken beyninde ur var şüphesiyle hastanede yatarken her gece yanında nöbet tutar ve kendime “lanetler okurdum, neden politikaya bu kadar battın ve şimdi ölümünü beklediğin oğlun ve diğer oğlun ile adam gibi yeterince vakit ayırarak güzel zamanlar geçirmedin!” diye. Ne mutlu ki bize oğlum hakkındaki şüphe doğru çıkmadı. Ama ya çıksaydı?
Hoş babamdan da farklı bir şey görmemiştim. Politikacı babalar nedense hep dışarıdadır. Oğullar hep kavga veren babalarla gurur duymasını öğrenirler ve de “babaları gibi kavga için hazırlanmayı”. Büyük oğlum bir gün bir basın toplantısında gazetecilere “ben de babam gibi mücadele etmek için SPD adayı oldum” dediğinde gurur duymuştum. Ama hak ettim mi, bilmiyorum! Her zaman Türkiye’nin en karanlık dönemlerinde en dik duruşu sergileyenlerden biri olan babam benim gurur kaynağım oldu. Ama baba ve oğul olarak biz ne derece dost olabildik o kadar az zaman içinde bize geriye kalan bilmiyorum. Ben aklım başına geldiğimde oğullarımla arkadaş olmak için zamanımı onlara daha fazla ayırmaya çalıştım. Yeterli olmadığını vicdanım sızlayarak biliyorum. Oğullarım için “sürekli yokluğumun yaşamlarının en doğal parçası” olduğunu hissettiğimde hep kederlenirim bu nedenle.
Biz politikacılar genelde konseptlerimizde sunduğumuz ve iyi bir hatip isek herkesin hayranlıkla dinlediği vaat ettiğimiz “o güzel sosyal ve de sıcak yaşamın” aslında pratikde ne olduğunu hiç bir zaman öğrenemeyenleriz. Bizim aile ortamlarımız hep toplantılarla, telefonlarla ve beklettiklerimizle doludur. Bu nedenle her zaman olmayı red ettiğim “sabah işine giden akşam eşi ve çocuklarıyla tüm zamanını geçiren erkekleri” hep kıskandığımı itiraf etmeliyim. Onlar eminim an mutlu olanlarımız.
İşte 69 yaşındaki Franz Müntefering şimdi de hepimize örnek oldu. 29 yaşındaki asistanı Michelle Schumann ile “birlikte oldukları dedikoduları” çıktığında SPD’nin bir basın akşamında tüm gazetecilere yönelik yaptığı bir konuşmanın sonunda “Size söylemek istediğim bir konu daha var. Michelle ve ben çok iyi anlaşıyoruz ve mutluyuz.” dedi. SPD’li kimileri aralarında 40 yaş fark olan bu iki mutlu insanın ilişkisini tasvip etmediler. Almanya nufusunda önemli bir yeri olan 70’lik bayanlar da bu mutlu birlikteliğe tepkililer. Halbuki onlara ne! Franz Müntefering Almanya’nın en saygın insanlarından biri olarak arkadaşı Michelle Schumann ile çok mutlu. Önemli olan insanın “mutluluğunun” değerini bilebilmesi. “Aralarında yaş farkı var” deyip de bu iki mutlu insana tepki verenler aslında belki de “mutluluk nedir” hiç bilmeyenler ve “mutlu olanları” kıskananlar.
Franz Müntefering şimdi çok daha motive bir şekilde seçim kampanyasında koşturmakta ve “güzel bir Almanya” vaat etmekte. “Aşkın rengi kırmızıdır ve kırmızı aşkın rengi ise politikanın da doğru rengidir.” diyen Willy Brandt’ın partisinin başkanı Müntefering doğru yolda.

1617150cookie-checkMichelle ile mutluyuz!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.