‘Milano bir Afrika şehri gibi’

Hayranları ile sohbet ederken, “Milano’da yürürken kendimi bir Avrupa şehrinde değil bir Afrika kentinde yaşıyor hissediyorum. Şehir merkezinde İtalyanlardan çok Afrikalılar var. Biz çokkültürlülüğe karşıyız. Sınır dışı etme konusunda daha katı olmalıydık.”diye konuştu.

Berlusconi’nin Milano’da yaşayan göçmenleri doğrudan hedef alan konuşmasına ilk tepki Milano Katolik kilisesi göçmenler masası sorumlusu Giancarlo Quadri’den geldi. Quadri, Berlusconi’nin sözlerini “cahilçe ve talihsiz” bir açıklama diye yorumlayarak, “Ben Milano’yu farklı kültürlerden birçok göçmeni konuk eden bir şehir olması nedeniyle çok seviyorum. Bu Milano’nun geleneğinde vardır. Milano zengin ve önemli bir şehir olmayı başarabildiyse bunda İtalyanlar kadar burada çalışan göçmenlerin payı var” dedi.

KİLİSE GÖÇMENLERİN YANINDA

Milano Kardinali Dioniği Tettemanzı de Berlusconi’yi eleştirerek “Göçmen vatandaşlara sahip bir kent olmak bir ayrıcalık. Yabancılardan korkmamak gerekli. Katolik kilisesi her zaman göçmenlerin yanında durdu, aynı yolda devam edecek” diye konuştu.

Öte yandan Avrupa basını Başbakan Berlusconi’yi hedef almayı sürdürüyor. Dün ise İspanyol El Pais gazetesi birinci sayfasında Berlusconi’nin Sardunya adasındaki villasında çekilen çok özel fotoğrafları yayımladı. Ancak Berlusconi bu fotoğrafların “masum” olduğunu öne sürerek, bir grup İtalyanın Avrupa medyasına kendisini hakkında haber sızdırdığını iddia etti.

10 BİN AVRO HARCIYORUM

Düzenlediği partiler konusundaki harcamalara açıklık getiren Berlusconi, “Tüm harcamalar benim cebimden çıkıyor. Konuklarıma akşam yemeği verdiğim zaman bazı sanatçıları da davet ediyorum. Elbette sanatçılar ücretsiz gelmiyor. Davet ettiğim kişilere hediyeler alıyorum. Aldığım hediye elbette bir fular değil. 10 bin avro dolayında bir bütçe ayırıyorum dostlarım için aldığım hediyelere. Evet harcama bütçesi tırmanıyor ama hepsi benim cebimden çıkıyor” diye konuştu.

Berlusconi gafları konusunda da kendini savunarak, “Bana muhalefet edenlerin iddia ettiği gibi siyasi yaşantımda hiç gaf yapmadım. Obama’ya, “genç, uzun ve bronz tenli” dediğim zaman kıyamet koptu. Tamamen kompliman yaptım. Ben de zaman bulabilsem güneşlenmeyi ve bronz bir tene sahip olmayı çok seviyorum.” diye ekledi.


BERLUSCONİ’NİN OLDUĞU ÖNE SÜRÜLEN VE İTALYA’DA SANSÜRLENEN “SKANDAL” FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

1192680cookie-check‘Milano bir Afrika şehri gibi’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.