Milletin vekilleri

Bu arada uzun zamandır millete hizmet için yanıp tutuşan milletin vekil adayları da emeklerinin ve harcadıkları paralarının karşılığı almak için verdikleri mücadeleyi de tamamlamış olacaklar. Bu “tamamen duygusal” hizmet sevdası bazen cinayetler, adam kaçırmalar, dağa kaldırmalar, kol bacak kürsunlatmalar gibi hafif birkaç olayla atlatılacak ve seçim günü herşey unutulacak.

Kazanan vekil adaylarımız otomatik tüfeklerle havaya ateş açıp kutlamalarını bitirdikten sonra hayalini kurdukları o ceylan derisi TBMM koltuklarına oturup bizleri yönetecekler. Bu seferki seçimde kaç trafo patlayacağı, kaç ilde elektirik kesileceği ve kaç sandıkta kaç oyun çalınacağı bizim gibi muz cumhuriyetlerinde fazla önemsenmediğinden insanlarımız ekran başındaki parti çubuklarına inanarak seçimi bitirecekler.

Ancak bu kez Yüksek Seçim Kurulu’nun aldığı kararla sabıka kaydı zorunluluğu getirilmesi milletin vekil adaylarının da profilini değiştirek. Sonuçta son 3-4 dönemde olduğu gibi ilkokul mezunu ve ya adı sabıkalılar ne yazık ki bizi yönetemeyecekler. Bu da tabii ki meclisteki millevekilleri arası canlı boks maçlarının, hakaretlerin, küfürlerin dozunu bir miktar etkilecek ve MeclisTV artık hiç izlenmez bir hal alacak. Son 3-4 dönemde milletin vekilliğini yapanların sabıka dosyalarına kısa bir göz atarsak artık o renkli günleri mumla arayacağımız ortadadır.

* 3 KİŞİ TECAVÜZDEN YATMIŞ.
* 29 KİŞİ EŞİNE KARŞI ŞİDDET KULLANMAKLA SUÇLANMIŞ.
* 7 KİŞİ SAHTEKÂRLİK SUÇUNDAN TUTUKLANMIŞ.
* 9 KİŞİ KARŞILIKSIZ ÇEK YAZMAKTAN SUÇLU.
* 117 KİŞİ DOĞRUDAN VEYA DOLAYLI OLARAK EN AZ İKİ İŞİNDE İFLAS ETMİŞ * 84 KİŞİ GEÇEN YIL İÇİNDE SARHOŞ OLARAK ARAÇ KULLANMAKTAN TUTUKLANDI.
* 71 KİŞİ KÖTÜ KREDİ GEÇMİŞİ SEBEBİYLE KREDİ KARTI ALAMIYOR.
* 14 KİŞİ UYUŞTURUCU İLE İLGİLİ SUÇLARDAN TUTUKLANMIŞ.
* 8 KİŞİ MAĞAZADA HIRSIZLIK YAPTIĞI İÇİN TUTUKLANMIŞ.

Tabii ki bunlar sadece milletin vekilleri olmadan önce işlenen suçlar. Bir de ceylan derisine oturduktan sonra işlenen suç iddiaları var ama dokunulmazlık yasası nedeniyle birşey yapılamıyor. Milletin vekillerini seçiminin hepimiz için aydınlık bir gelecek getirmesi dileğiyle lütfen oylarınızı kullanın.

1573380cookie-checkMilletin vekilleri

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.