Milletvekili Lammy Kürtler’den oy istedi

Milletvekili Adayı Lammy Kürt seçmenlerden destek bekliyor


İngiltere Kürt Dernekleri Federayonu ve Halkevi, geçtiğimiz günlerde İşçi Partisi Tottenham Milletvekili Adayı David Lammy’e destek amacıyla yemekli bir toplantı düzenledi.


Tottenham’da bulunan Kitapevi’nde düzenlenen yemeğe pek çok kişinin yanı sıra, Halkevi Başkanı İbrahim Doğuş, İngiltere Kürt Dernekleri Federasyonu Eşbaşkanı Işıl Güler, KNK Üyesi Akif Bozat, Nazıf Bostancı ile işadamı Mustafa Topkaya katıldı.


Saat 19.00 sıralarında başlayan yemeğe David Lammy, seçim çalışmaları nedeniyle gecikmeli olarak katıldı. Gecenin ilerleyen saatlerinde bir konuşma yapan David Lammy, Tottenham bölgesinde yaklışık dört bin Kürt seçmenin bulunduğunu ifade ederek, bu seçmenlerden destek beklediğini söyledi.


Kürt nüfusunun başta Haringey, Hackney, Tottenham ve Enfield gibi merkezlerde giderek arttığına işaret eden Lammy, “Son derece kritik bir döneme giriyoruz, bu seçimlerde beni desteklemenizi istiyorum. Bu dört bin oy gerçekten önemli bir rakam. Bana neden oy vermenizi istiyorum, biliyor musunuz? Öncelikle Muhafazakar Parti, resmen ırkçılık yapıyor. Bu parti, yabancılara karşı son derece tehlikeli politikalar geliştiriyor. Buna karşı birlikte mücadele vermemiz gerekiyor” dedi.


Tottenham bölgesinde 183 dilin konuşulduğunu ve suç oranın da yüksek olduğunu ifade eden Lammy, bütün toplumlara bu konuda çok büyük görevlerin düştüğünü söyledi.


‘JACK STRAW’U TOTTENHAM’A GETİRECEĞİM’
Dışişleri Bakanı Jack Straw’u, kendisinin yeniden milletvekili seçilmesi ve Straw’un da yeniden Dışişleri Bakanı görevine getirilmesi halinde, Kürt toplumu ile yüzyüze görüşmesi için Tottenham’a getireceğini ifade eden Lammy, Kürtler’in sorunlarıyla her zaman yakından ilgileneceğini ifade etti. 


Tekrar milletvekili seçilmesi halinde Tony Blair tarafından kendisine kabinede görev verileceğini ve daha aktif bir milletvekili olacağını kaydeden Lammy, ayrıca şunları söyledi: “Kabinede olursam sesimiz daha gür çıkacak. İster yerel ister ulusal konularda yapmak istediklerimize daha kolay bir süre içinde ulaşma imkanı buluruz”.


Konuşması sırasında Türkiye, Avrupa Birliği ilişkilerine de değinen Lammy, “Türkiye’yi kesinlikle Avrupa’da görmek istiyorum. Bu sadece benim düşüncelerim değil, aynı zamanda partim de bunu bu şekilde kabul ediyor. Yanlız Türkiye’nin insan hakları ve Kürt sorunu konusunda yapması gereken daha çok şeyin olduğunu düşünüyorum. Bayrak gibi konuları aşmamız gerekiyor” dedi.

780350cookie-checkMilletvekili Lammy Kürtler’den oy istedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.