Milletvekilinden Kur’an kursu açılımına tepki

Koç, yaptığı açıklamada, “ciddi ve önemli bir seçim öncesinde aday belirlemede ve ‘çarşaf, Kuran kursu açılımı’ diye sunulan ancak CHP’nin temel ilkeleriyle bağdaşmayan bazı girişimlerde sıkıntı olduğunu” söyledi. 

Bu sıkıntılar konusunda, Genel Başkan Baykal’a bir mektup yazacağını ve kaygılarını, düşüncelerini dile getireceğini belirten Koç, mektubu, gelecek hafta Baykal’a ileteceğini bildirdi. 

Koç, bu süre içinde kamuoyu önünde partisiyle ilgili bir tartışmaya girmeyi uygun görmediğini ifade etti. 

Kaygılarını, Baykal ile yüzyüze görüşmek yerine mektupla iletme tercihine yönelik soruya Koç, “Sayın Baykal, şu anda çok yoğun, çalışmaları devam ediyor. Ben de Samsun’da çalışmalara katılıyorum. Parti içi çalışmalarda sıkıntı yaşanmaması için sorumluluklarımı yerine getirirken, uyarı görevimi de partinin en yetkili kişisine ileteceğim” diye karşılık verdi. 
     
YANLIŞ BULUYORUM 
     
CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, CHP Kocaeli Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen’in açıklamaları ardından gündeme gelen “Kuran kursu açılımını” değerlendirirken, “CHP belediye başkan adaylarının ortak bir propaganda malzemesi yerine, seçmen profiline yönelik, seçimi hedef alan popülist yaklaşımlar içinde bulunmalarını”, sosyal demokrat düşüncenin gereği olarak, zamansız ve yersiz bulduğunu belirtti. 

Hedeflerinin, vatandaşların özgürce yaşadığı dinsel yaşam değil, çağdaş kent yaşamını sağlamaya yönelik olması gerektiğine işaret eden Ağyüz, “Bu nedenle eksik ve yanlış buluyorum” dedi. 

1187090cookie-checkMilletvekilinden Kur’an kursu açılımına tepki

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.