Milletvekillerine ’90 günü reddedin’ çağrısı

Bugün İngiltere parlamentosunda yeni Terörle Mücadele Yasa Tasarısı oylanacak. Tasarının en çok tartışılan maddesi terör zanlılarının resmen suçlanmaksızın gözaltında tutulabilecekleri sürenin iki haftadan 90 güne çıkarılması sayılıyor.


İnsan hakları dernekleri ve radikal solun karşı çıktığı tasarının bu maddesine manşetini ayıran sosyal demokrat çizgideki The Independent, “90 Gün Mücadelesi” manşetini attı. Gazete hükümetin önerisini yargı, sivil toplum ve istihbarat kesimlerini temsil eden üç kişiye yorumlatarak genel değerlendirmenin “90 gün”e karşı olduğunu aktardı.


The Independent başyazısında da tasarıyla ilgili olarak “Tehlikeli, acımasız, liberal değil ve gereksiz” yorumunu yaptı. Gazete iktidardaki Yeni İşçi Partisi milletvekillerine de “Partinizden önce ülkenizi düşünün ve tasarıyı reddedin” çağrısında bulundu.


Ortanın solunda yer alan The Guardian da başyazısında bugün parlamentoda milletvekillerinden, son yıllarda bireysel hak ve özgürlüklere yönelik en büyük saldırıyı onaylamalarının isteneceğini yazdı.


Gazete, “Tasarı gözaltına alınan her vatandaşın resmen suçlanması ya da serbest bırakılması gerektiğine yönelik 300 yıllık prensibin geniş şekilde ihlalidir. Demokrasilerin, kişilerin yargılanmadan hapse atılmasına izin vermedikleri düşünülür” yorumunu yaptı.

785080cookie-checkMilletvekillerine ’90 günü reddedin’ çağrısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.