Milletvekillerine de telekulak

The The Independent on Sunday gazetesinin haberinde, Blair’in bu yöndeki hazırlığına kendi kabinesinden son derece sert karşı çıkışlar yapıldığı, ancak Başbakan’ın ısrarlı tutumunu değiştirmeye niyetli görünmediği iddia edildi.


Blair’in bu yöndeki yasal hazırlığı önümüzdeki birkaç hafta içinde Avam Kamarası’nda açıklamasının beklendiğini belirten gazete, bu yasanın çıkmasından sonra hiçbir İngiliz parlamenterin gizli servis ve benzeri güvenlik birimlerince dinlenmediğinden emin olunmadığını yazdı.


İngiltere’de parlamenterlerin telefonlarının dinlenmesini önleyen yasa Harold Wilson’ın başbakanlığı sırasında çıkarılmış ve bu düzenlemeye de “Wilson doktrini” adı verilmişti.


The Independent, yasanın yürürlükten kaldırılmasının 7 Temmuz bombalı saldırılarının ardından istihbarat örgütü MI5’ın gücünü artırma çabalarına yönelik olduğunu savundu.


Gazete, Blair’in, yasanın yürürlükten kaldırılmasını savunurken, “milletvekillerinin de sıradan vatandaşlardan farklı olmaması”  görüşünü dile getireceğini kaydetti.

787050cookie-checkMilletvekillerine de telekulak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.