‘Milli gelir 7 bin dolar olacak’

Unakıtan, 2008 Merkezi Yönetim Bütçe Tasarısını açıkladığı basın toplantısında, önce makroekonomik gelişmeler hakkında bilgi verdi. 


Mevcut istikrarın devam etmesi durumunda Türkiye’nin yatırımcılar için cazibe merkezi olmaya devam edeceğini kaydeden Unakıtan, ülkemizin tarihinde ilk kez 22 çeyrek dönem sürekli büyümeye imza attığına dikkati çekti. 


2008 yılında büyümenin özel sektör ağırlıklı olacağını vurgulayan Unakıtan, makroekonomik istikrar ve büyümenin kalıcı hale gelmesinin hükümetin temel hedefi olduğunu ifade etti. 


Son 5 yılda yüksek büyümeye karşılık enflasyonda tarihi düşüşler yaşandığını belirten Unakıtan, gelinen noktada yapısal reformların da çok önemli rolü bulunduğunu dile getirdi. 


2002 yılında Kamu Net Borç Stokunun Gayri Safi Milli Hasıla’ya oranının yüzde 90,4 seviyesinde bulunduğuna işaret eden Maliye Bakanı, bu rakamın, günümüzde yüzde 45’lere düştüğünü, yıl sonunda ise yüzde 40’lara inmesinin beklendiğini bildirdi. Unakıtan, Türkiye’nin hem bütçe açıkları hem de kamu borçları yönünde Maastricht Kriterlerini tutturduğunu kaydetti. 


Doğrudan yabancı sermaye girişine de değinen Unakıtan, ülkemize, Ocak-Ağustos döneminde 13,9 milyar dolar düzeyinde yabancı sermaye geldiğini anlattı. Bu süreçte işsizlik oranının yüzde 8,8’lere gerilediğini belirten Unakıtan, ”Türk ekonomisinde yapısal dönüşüm gerçekleşmekte” dedi.
  

1049440cookie-check‘Milli gelir 7 bin dolar olacak’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.