Millî Savunma Bakanı Akar: Gara operasyonunda 13 kişi yaşamını yitirdi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Irak’ın kuzeyinde bulunan Garê bölgesinde 13 Türkiye vatandaşının yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Savunma Bakanı Hulusi Akar, Irak’ın kuzeyinde bulunan Garê bölgesine yönelik 10 Şubat’ta havadan ve karadan başlatılan askeri operasyonun sona erdiğini açıkladı. Akar, operasyona dair şunları söyledi: “Kara operasyonunun başlangıcında 3 kahraman personelimiz şehit olmuş, 3 personelimiz de yaralanmıştır. Harekat boyunca 3’ü sözde üst düzey yönetici olmak üzere 48 terörist ölü, 2 terörist ise sağ olarak ele geçirilmiştir. Böylece bilinen toplam 50 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Kontrol altına alınan mağarada yapılan aramalarda alıkonulan 13 vatandaşımızın naaşlarına ulaşılmıştır.”

Akar, yaşamını yitirenlerin otopsi işlemleri için Malatya Adli Tıp Kurumu’na getirildiğini bilgisini verdi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yapatığı açıklamada “PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirmek, hudut güvenliğimizi sağlamak ve daha önce güvenlik nedeniyle açıklanmayan, teröristler tarafından kaçırılan vatandaşlarımız ile ilgili istihbaratı teyit etmek ve gerekli müdahalede bulunmak maksadıyla; uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak kuzeyi Gara bölgesinde 10 Şubat 2021’de ‘Pençe Kartal- 2 Harekatı’ başlatılmıştır. Teröristlere ait barınak, sığınak ve mühimmat depoları ile sözde karargâh yerlerinden oluşan 50’den fazla hedef başlangıçta hava harekatı ile başarılı bir şekilde tahrip edilmiştir” ifadelerini kullandı.

Operasyona dair 11 Şubat’ta açıklama yapan HPG, çözüm sürecinin sonlandırılmasının ardından yaşanan çatışmalarda alıkonulan MİT mensupları, asker ve polislerin bulunduğu kampın savaş uçakları tarafından bombalandığını duyurmuştu. (HABER MERKEZİ)

2492880cookie-checkMillî Savunma Bakanı Akar: Gara operasyonunda 13 kişi yaşamını yitirdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.