Milliler’den Halil İbrahim sofrası: 2-0

Kadir Has’ta siftah yapıldı!

İlk yarısı golsüz eşitlikle sona eren maçta, Milliler’in gollerini 69. dakikada Halil Altıntop ve 74. dakikada İbrahim Üzülmez kaydetti. A Milli Futbol Takımımız, maçın 52. dakikasında Semih Şentürk ile bir penaltı vuruşundan yararlanamazken; Azerbaycan’da, Kocaelispor’dan tanınan Sadıgov, bu dakikada kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

‘Kadir Has Stadı’nda oynanan ilk Milli maç’ özelliğini taşıyan bu karşılaşmadan galibiyetle ayrılan A Milli Futbol Takımımız, cuma günü Fransa’nın Lyon kentinde Fransa Milli Takımı ile bir hazırlık maçı daha yapacak.

İYİ OYUN VAR, GOL YOK…

A Milli Futbol Takımımız, Kadir Has Stadı’nda Azerbaycan Milli Takımı’nı ağırladığı karşılaşmaya iyi başlayan taraf oldu. Sahaya genç ve dinamik bir ilk 11 süren teknik direktör Fatih Terim, takımına hızlı bir futbol oynatırken, Millilerimiz ilk 45 dakikada oyun olarak istediklerini ortaya koysa da, golü bulamadı.

Mücadelede ilk yarının genelinde topun tek hakimi olan A Milli Futbol Takımımız, iyi kapanan ve takım halinde savunma yapan Azerbaycan’a karşı gol pozisyonuna girmekte zorlandı. Hücum bölgelerinde istediği gibi organize olamayan Milliler, ceza sahası içine girmekte zorlanınca, dış şutlardan gol aradı. Ceza sahası dışından Nihat, Tuncay, Nuri, Mehmet Topal gibi oyuncuların şutlarında çok düşük bir isabet oranı yakalayan Milli Takımımız, durum böyle olunca ilk 45 dakikada golü bulamadı.

İlk yarisi golsüz eşitlikle sona eren maçta, Azerbaycan takımında Kocaelispor forması giyen Sadigov’un istekli ve başarılı futbolu da dikkat çekti.

SEMİH PENALTI KAÇIRDI!

Azerbaycan ile ilk 45 dakikası 0-0’lık skorla sona eren maçın ikinci yarısına, iki oyuncu değişikliği ile başladı. İlk yarida bekleneni veremeyen Nihat’ın yerine Halil’i, yine ilk 45 dakikada sağ kanatta iyi bir futbol ortaya koyamayan Kazım’ın yerine de Arda’yı oyuna dahil eden teknik direktör Fatih Terim, bu değişikliklerle hücum hattına çeşitlilik katmayı amaçladı.

Maçın ikinci yarısında da oldukça iyi başlayan Millilerimiz, ilk 10 dakikalık dilimde rakibini adeta boğan bir futbol ortaya koyarken, 52. dakikada Semih ile bir penaltı vuruşundan yararlanamadık. Bu dakikada gelişen atağımızda Semih ceza sahası içinde Sadıgov’un müdahalesiyle yerde kaldı. Bu pozisyonda Sadıgov, hakem Mario Vlk tarafından kırmızı kartla cezalandırılırken, Milli futbolcularımız da hakeme kırmızı kart için itirazda bulundu ancak sonuç değişmedi. Kazanılan penaltı vuruşunda topun başına gelen Semih, meşin yuvarlağı kaleci Farhad Valiyev’e nişanladı, ardından dönen topta İbrahim Üzülmez tamamladı, yine kaleci başarılıydı.

GOLLER GELDİ!

10 kişi kalan rakibine karşı tüm hatlarıyla gol arayan A Milli Futbol Takımımızda, teknik direktör Fatih Terim, son yarım saatlik bölüme girilirken Beşiktaş forması giyen Yusuf ve Bursaspor’un yıldızı Sercan Yıldırım’ı oyuna alarak, hücum hattını kalabalıklaştırdı. Eksik olan Azerbaycan’a karşı daha çok boş alan ve daha sık gol pozisyonu bulmaya başlayan Millilerimiz, maçın 69. dakikasında Halil Altıntop ile ilk golü buldu. Bu dakikada sağ kanattan gelişen atağımızda arka direkte topu bekleyen Halil, düzgün bir vuruşla takımımızı 1-0 öne geçirdi.

Kadir Has’ta Stadyumu’nda oynanan ilk Milli maçta Azerbaycan karşısında istediklerini yapabilmesine rağmen uzun bir süre golü bulamayan Milliler, 1-0 öne geçtikten sonra daha rahat bir oyun ortaya koymaya başladı. Eksik rakibine karşı oyunun gidişatını, maçın hızını ve temposunu istediği şekilde yönlendiren futbolcularımız, 74. dakikada ikinci golü de buldu. Bu dakikada gelişen atağımızda, Ceza alanına soldan giren İbrahim Üzülmez, önce sağ ayağıyla vuruşunu yaptı. Savunmadan seken top yeniden önüne düştü. Bu kez sol ayağıyla gelişine bir vuruş yapan İbrahim Üzülmez, topu tam köşeye gönderdi ve Milli Takımımız 2-0 öne geçti.

İkinci golün ardından fazla sıkmayan, daha çok yarı sahasında hazırlık pasları yapan Milli Takımımız, kalesini de gole kapattı ve maçtan 2-0’lık galibiyetle ayrıldı.

sporx

724160cookie-checkMilliler’den Halil İbrahim sofrası: 2-0

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.