Milyonda bir olacaktı, oldu!

Bir Amerikan ilaç firmasının temsilcisi olan 38 yaşındaki Robert Gary Jones, tek kişilik, bir otomobil büyüklüğündeki uçak üzerine iniş yapar yapmaz, ada sahilinde yürüyüş yaptığı kumsalda yaşamını yitirdi.

Bir iş gezisi için Hilton Head’de bulunan Jones, akşam saatlerinde kaldığı otelden çıkarak kumsal boyu yürüyüşe başlamıştı. Kulaklarında müzikçalar kulaklığı bulunduğu için arkasından yaklaşan uçağın farkına varmadığı soruşturma sonunda anlaşılan Jones’un üzerine inen uçak ise aynı gün Florida’dan kalkışla Kuzey istikâmetinde ABD’nin Doğu sahili boyunca yol almaktaydı.

8 kilometre yükseklikten uçan tek kişilik uçak, âniden teknik bir arızayla akaryakıt kaybetmeye başlamış, bunun üzerine en yakındaki havalimanına inmek üzere Hilton Adası’na doğru yönelmişti. Ancak, mecburi iniş yapan uçak istatistikçilerin milyonda, hatta milyarda bir olabilecek bir rastlantıyla meydana gelen bir kazaya neden oldu. Uçak yaklaşık 379 kilometre hızla yere doğru iniş yaparken, pilot deniz kenarındaki sığ suları hedefledi. Bununla beraber, tam o sırada, Lancair IV-P modeli uçağın iniş yaptığı kumsallık ve deniz alanında akşam sporunu yapan Jones’un kulaklarında takılı müzikçalar hoparlörleri arkasından gürültüyle yaklaşan ölüm aracının varlığını ona duyurmadı.

ABD Hava Ulaşım Güvenlik Dairesi ve yerel polisin yaptığı inceleme sonunda, olayın tamamen rastlantısal bir kaza olduğu kanaati belirdiğinden, talihsiz genç adamın üzerine inerek duran uçağın çaresiz pilotu Edward Ian Smith sorgusundan sonra serbest bırakıldı.

1501510cookie-checkMilyonda bir olacaktı, oldu!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.