‘Minareli cami yapılsın mı?’ tartışılıyor

Aşırı sağcı partilerinden Avusturya İçin Birlik (BZÖ) Partisi’nin doğal lideri Dr. Jörg Haider, camilerin yapılmasına sert tepki gösterdi.

Dr Haider, valisi olduğu Kärnten Eyaleti’nde kurulmak istenen minareli camilere karşı çıktığını açıkladı. Müslümanların dini vecibelerinin yerine getirilmesine yasak konulmasına karşı olduğunu vurgulayan Dr Haider,  “Minareli ve kubbeli camiler bir güç göstergesidir. Kubbeli ve minareli caminin yapımının yasaklanması gerekir… Anayasal bir değişiklikle böylesi bir caminin yapımına engel olunmalıdır” diye konuştu…

Muhalefet partilerinden Avusturya Özgürlükçü Partisi (FPÖ) lideri Heinz-Christian Strache da kendi partilerinden ayrılan ve eski parti liderleri Dr. Jörg Haider’i minareli ve kubbeli caminin yapılmasına karşı çıkmasını haklı bulduğunu açıkladı.

Öte yandan iktidarın büyük ortağı Avusturya Sosyal Demokrat Partisi (SPÖ)ise çevre şartlarının yeniden düzenlenerek, camii yapımına gerek duyulmaması için çalışmaların yapılması gerektiği biçiminde bir açıklama yapıldı. 

1156700cookie-check‘Minareli cami yapılsın mı?’ tartışılıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.