Mine Zabcı, Londra Modern Sanat Sergisi’nde

Yaşamanı İngiltere’de sürdüren ressam Mine Zabcı, sanatta yeni teorileri keşfeden, çağdaş sanat ve kuratörlük üzerine dünyanın sayılı sergilerinden “Parallax AF”da yer aldı.

Zabcı sergiye, “All Hidden Energy” “Saklanmış tüm enerji” adlı eseriyle sergiye katıldı. Zabcı’nın 0’dan 9’a kadar rakamları gösteren tablosu, ziyaretçilerin ilgisini çekti.

Sanatta yeni teorileri keşfeden Chelsea Town Hall’daki sergiyi Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz, Başkonsolos Ahmet Demirok’un eşi Arzu Demirok, Turizm ve Kültür Ataşesi Ayşegül Gürgezoğlu ile tanınmış Türk sanatcılar da gezdi. Sergide Türk sanatçılar Ali Zülfikar Doğan, Refika Betül de eserleri de yer aldı.

Büyükelçi Ünal Çeviköz, Mine Zabcı’yı kutlayarak, böyle bir sergiye davet edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Büyükelçi Çeviköz, sergide diğer Türk sanatçıların bulunduğunu öğrenince onların eserlerini inceledi.

-İki Türk sanatçı daha katıldı

Sergiye Almanya Köln’den davet edilen Ali Zülfikar Doğan’ın kök boya tekniğiyle yaptığı ve limon şekilli damgalı insan portre ve tabloları büyük ilgi gördü. Sergide ayrıca Osmanlı sanatı çizgilerinden esinlenen çalışmalarıyla sanatçı Refika Betül de yer aldı.

2009 yılından bu yana Türkiye ve Türkiye’de kişisel ve karma sergi açan Mine Zabcı, ileride başka sergilerde yer alma konusunda ünlü Bloomsbury Venue sanat kuratörü Toby Payne ile temas halinde olduğunu kaydetti.. Zabcı, Payne ile bahar sonu veya yaz başında bir sergi açma konusunda anlaştıklarını belirtti.

Modern sanatların sergilendiği Bloomsbury Venue’nünsergileri halka açık olmayıp, iş adamları ve özel toplantılar için kiralanan özel salonlarda, sanatla ilgilenenlere gösteriliyor.

Zabcı sergiye, “All Hidden Energy” “Saklanmış tüm enerji” adlı eseriyle sergiye katıldı…

Chelsea Town Hall’daki sergiyi Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz, Başkonsolos Ahmet Demirok’un eşi Arzu Demirok, Turizm ve Kültür Ataşesi Ayşegül Gürgezoğlu ile tanınmış Türk sanatcılar da gezdi.

840860cookie-checkMine Zabcı, Londra Modern Sanat Sergisi’nde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.