‘Misafir olmaktan çıkmalıyız’

ALİ KALAY / Islington Belediye Meclis Üyesi Meral Ece, yılardır toplum olarak politikadan uzak durduklarını belirterek, “Toplumlarımız artık misafir olmaktan çıkmalılar. Madem burada yaşıyoruz, o halde haklarımızı sonuna kadar kullanmalıyız” dedi.


Day-Mer’de toplanan Seçim Platformu, 5 Mayıs genel seçimleri yaklaşırken Muhafazakar Parti Hacney Milletvekili Adayı Ertan Hürer, İşçi Partisi Miletvekili Adayı Ayfer Orhan, Respect Tottenham Miletvekili Adayı Janet Alder, Liberal Demokrat Partili Islington Belediye Meclis Üyesi Meral Ece ve İşçi Partisi Hackney Belediye Meclis Üyesi Muttalip Ünlüer’i bir araya getirmeyi başardı.   


Geçtiğimiz Cuma akşamı Day-Mer’de düzenlenen toplantıda, Day-Mer Başkanı Ahmet Sezgin, Halkevi Başkanı İbrahim Doğuş, İngiltere Kürt Dernekleri Federasyonu Başkanı Arzu Peşmen, İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi adına Yusuf Çiçek, Gik-Der Başkanı Hatice Güden ve Kıbrıs Toplum Merkezi yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.


Toplantıya başkanlık yapan Ahmet Sezgin, Seçim Platformu temsilcilerinin beşinci kez bir araya geldiğini ifade ederek, toplum içinde örnek sayılacak bir oluşumun meydana geldiğini söyledi. Seçim Platformu’nun oluşmasıyla birlikte halkın seçmen kütüklerine yazılması, seçme ve seçilme hakkını kullanması gibi konuların bir anda gündeme oturduğunu kaydeden Sezgin, bu oluşumun devam etmesi için çaba sarfedilmesi gerektiğini dile getirdi.


‘SORUNLARIMIZ ÇOK AMA’
Seçim Platformu’nun oluşmasında katkıları bulunan kişileri tebrik eden Ertan Hürer de, “Eğer oylarımız olursa, sesimiz gür çıkar. Aksi halde  kimse bize sahip çıkmaz; şu anda politik arenada yok gibi gözüküyoruz. Kuzey Kıbrıs’a direkt uçuşlar halen yapılmadı ya da ailenizden birini İngiltere’ye getirmek istiyorsunuz, aylarca vize problemleriyle uğraşmak zorunda kalıyorsunuz. Neden bunlar var, çünkü mecliste bizi savunacak biri veya birileri yok”  dedi. 


Toplum arasında suç oranın giderek arttığını ve uyuşturucunun büyük bir sorun haline geldiğini kaydeden Hürer, ayrıca şunları söyledi: “Ailelere çok büyük görev ve sorumluluklar düşüyor.  ğer 24 saat çalışıp çocuğunuzun yüzünü göremiyorsanız, bu ilerde aile içi facialara sebep olabilir. Bu yüzden çocuklarımıza gereken ilgiyi ve sevgiyi göstermek zorundayız.”


‘GÖZÜMÜZ HALEN TÜRKİYE VE KIBRIS’TA’
Hürer’den sonra söz alan Ayfer Orhan da, Seçim Platformu’nun iyi bir noktaya geldiğini ve bu platformun devam etmesi temennisinde bulundu. Toplum olarak birçok konuda arka planda gözüktüklerini ve negatif olan bu durumu bir an önce değiştirmek zorunda olduklarını ifade eden Orhan, “Birlik ve beraberlik içinde hareket ederek başarılı olacağımıza inanıyorum”  dedi.


Toplantıda hazır bulunan Meral Ece ise, uzun yıllardır siyasi partiler içinde yer aldığını, son zamanlarda toplumda politikaya yönelim oluştuğunu söyledi. Yılardır toplum olarak politikadan uzak durduklarını ve bir çok kişinin oy hakkını dahi kullanmadığından yakınan Ece, “Toplumlarımız artık misafir olmaktan çıkmalılar. Madem burada yaşıyoruz, o halde haklarımızı sonuna kadar kullanmalıyız. Gözümüz halen Türkiye’de ve Kıbrıs’ta; çocuklarımızın çocukları oldu, halen biz siyasette yokuz’ diye kunuştu. 10 yıl öncesine kadar hiç kimsenin oy kullanmadığını yavaş yavaş toplumda son yıllarda bir kıpırdanmanın meydana geldiğini belirten Ece, “Eğer oyun yoksa, hiç kimse kapını çalmaz” dedi


Toplantıda hararetli bir konuşma yapan Respect Tottenham Milletvekili Adayı Janet Alder ise, mevcut partilerin birbirinden farkının olmadığını ifade ederek İşçi Partisi, Muhafazakarlar ve Liberaller’in politikalarını sert bir dille eleştirdi. Yabancıların birlik içinde haraket etmesi gerektiğini ve bunun yakında bir gün gerçekleşeceğini kaydeden Alder, halkın artık İşçi Partisi gibi partilere gereken cevabı vermesini istedi.


Müttalip Ünlüer de, sağ ve sol ayırımı yapmadan, birlik ve beraberlik içinde mecliste temsil edilmenin yollarının aranması gerektiğini dile getirdi. Görünürde iki partinin olduğunu ve toplumun bu iki partiye yönelik çalışma yapması gerektiğini ifade eden Ünlüer, “Tek yol seçme ve seçilmeden geçiyor” dedi.


Yapılan konuşmaların ardından toplantı, soru cevap kısmıyla devam etti. Seçim Platformu, önümüzdeki günlerde daha kapsamlı bir toplantıyı Halkevi’nde yapacağını duyurdu.

779870cookie-check‘Misafir olmaktan çıkmalıyız’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.