“Misillemede bulunacağım”

Assange, serbest kaldıktan sonra The Times’a verdiği röportajda hem kendisini düşman olarak görenlere hem de müttefiklerine eleştirilerde bulundu.

Assange, ABD’nin kendisini yargılamaya devam etmeye çalışması halinde misillemelerde bulunacağını belirtti.

‘Bay Sızıntı’, İsveç’te maruz kaldığı tecavüz suçlamalarının detaylarını yayımladığı için, Wikileaks’in işbirliği içinde olduğu The Guardian gazetesini eleştirdi. Aynı zamanda, perdenin arkasında tutulan ve kendisini tecavüzle suçlayan kadınların intikam güdüsüyle motive edildiğini belirtti.

Assange, elinde dünyanın en büyük bankalarından birinin başındaki ismi yok etmeye yetecek materyal olduğunu ve bu bilgileri gelecek yıl yayımlamayı düşündüğünü söyledi…

Suffolk’da göz hapsinde tutulduğu evinde konuşan Assange, Guardian gazetesinin kendisini suçlayan polis tutanaklarını yayımlamasını “iğrenç” olarak yorumladı.

Assange’ın, bu gazetede çalışan ve eski bir arkadaşı olan Nick Davies’e özellikle öfkeli olduğu anlaşıldı. Ona göre Davies, polis tutanaklarından özellikle seçtiği bölümleri yayımladı.

Tecavüz suçlamalarını reddeden Assange, Ağustos ayında tanıştığı iki kadının yaptığı suçlamaların asılsız ve nereden kaynaklandığı belirsiz olduğunu söyledi. Times, her önüne gelenle yatıp yatmadığını sorduğunda, Assange, “Öyle biri değilim. Ama kadınlardan gerçekten çok hoşlanıyorum” dedi.

733620cookie-check“Misillemede bulunacağım”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.