MİT’ten İranlı ajan operasyonu: Zindaşti ile bağlantılı 11 kişi yakalandı

İran istihbaratının, İstanbul’da rejim muhalifi Habib’i kaçırıp Tahran’a götürdüğü ortaya çıktı. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile ortak operasyon düzenledi. Rejim muhalifinin kaçırılmasını organize eden uyuşturucu kaçakçısı Zindaşti’yle bağlantılı 11 kişi yakalandı.

MİT ve İstanbul Emniyeti, İran rejim muhalifinin İstanbul’da kaçırılmasıyla ilgili operasyon yaptı. Uyuşturucu kaçakçısı Zindaşti’yle bağlantılı 11 kişi yakalandı.

Washington Post’un haberine göre, İsveç’te yaşayan İran rejim muhalifi Habib Chaab’a, eski eşi tarafından tuzak kuruldu. Eşi, kendisini görmek ve 100 bin euro borç vermek için İranlı muhalifi kandırdı ve İstanbul’a gelmesini sağladı.

KAÇIRILMAYI ZİNDAŞTİ ORGANİZE ETTİ

İranlı muhalif Chaab, Beylikdüzü’nde eşiyle buluşacağı minibüse bindiği anda, İran istihbaratına çalışan uyuşturucu kaçakçısı Zindaşti ve adamları tarafından kaçırıldı.

Uyuşturucuyla bayıltılan Habib Chaab, Van üzerinden İran’a götürüldü.

Soruşturmayı derinleştiren MİT ve İstanbul Emniyeti, İran istihbaratıyla bağlantılı 11 kişiyi yakaladı. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.

ZİNDAŞTİ 2018’DEN BERİ KAYIP

Kaçırılma olayını organize eden Zindaşti İranlı bir uyuşturucu kaçakçısı, Türkiye’de aralarında cinayetlerin de yer aldığı çok sayıda suçtan aranıyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında 4 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 24 yıl hapis cezası istenen Zindaşti, çıkarıldığı mahkemede serbest bıraklımış ve 2018 yılında ortadan kaybolmuştu.

Karar hukuk dünyasında uzunca bir süre tartışılmıştı.

İran istihbaratına çalıştığı belirlenen Zindaşti, 2007 yılında FETÖ’cü savcı Zekeriya Öz tarafından birçok davada gizli tanık olarak gösterilmişti. NTV Haber

2475760cookie-checkMİT’ten İranlı ajan operasyonu: Zindaşti ile bağlantılı 11 kişi yakalandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.