Müjdat Gezen’in 50’nci sanat yılı

Maslak TİM Show Center’da ”Müjdat Gezen’in 50. Yıl Kutlama Programına” katılan Baykal, basın mensuplarına, Müjdat Gezen’i 50. sanat yılında yalnız bırakmamak için Ankara’nın yoğun siyasi gündeminden koparak geldiğini belirterek, ”Gezen’in çok önemli bir insan olduğuna inanıyorum. Gerçek bir sanatçı” diye konuştu.

Deniz Baykal, Gezen’in sanatına saygı gösteren, değer veren, yeteneklerini, birikimlerini bir sanatçı olarak topluma yansıtırken, bir yandan da bir köklü tiyatro kültürünün toplumda yaygınlaşması için bir devlet kurumu, bir konservatuvar gibi sorumluluk üstlenen, eğitim yapan, gençleri yetiştiren, bütün imkanlarını bunun için sunan ve bundan mutluluk duyan, bu yönleriyle örnek bir insan olduğunu kaydetti.

MÜJDAT GEZEN

Müjdat Gezen de Ziverbey’deki okulunun penceresinden çocuk parkının göründüğünü anlatarak, ”Bir baktım bir minik kızağa tırmanmaya çalışıyor, ama o kadar zor çıktı ki, fakat inişi çok kısa sürdü. İşte hayat böyle bir şey. 50’den sonrası çok çabuk aşağı inmeye başlıyor, çıkana, tırmanana kadar da bir hayli zorlanıyorsunuz” diye konuştu.

Bugünlere kimseyi incitmeden geldiğini ifade eden Gezen, ”İnşallah 100. yılda hepinizi bekliyorum. Muazzez İlmiye Çığ var, benim çok sevdiğim arkadaşım, 95 yaşında, onunla sözleştik 100. yılı birlikte inşallah kutlayacağız” dedi.

716540cookie-checkMüjdat Gezen’in 50’nci sanat yılı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.