[email protected]

Homeros’la mailleşip, İlyada’dan esinlenerek taktik geliştirip de savunma imkanı olmamıştı Truva’dan emsal kıyıları… Değil F16 savaş uçağı, savaş meydanlarında tank bile görmedi komutan… Achilles gibi, Hector gibi o da at üzerindeydi at… Hem de onlardan tam 3500 sene sonra.

Oysa Ata’dan 70 yıl sonra şu dünyanın geldiği hale bak. 10.000 mil öteden tek tuşa basarak Yasin Ramazan’ın alaturka tuvaletinin kuburuna nokta atışı yapabiliyor Obamagiller… Peki 200 sene sonra kabriyole UFO’larımızla mı gidecez Venüsland’e tatile, yoksa ışınlanarak mı?

Evrendeki zerrecik olmaktan daha da önemsisizdir uçsuz bucaksız zaman boyutunda… Yol alma hızımız sperm hızından bile düşüktür. Kasılmamıza gerek yok…

Atatürk Lenin’e, “iyi geçinelim ama uzaktan” diye tweet atsaydı, Lloyd George görüp kuşkulanmaz mıydı ve itilaf devletlerinden İngiltere ayağını daha bir denk almaz mıydı İstanbul’a çıkarken? Ya da Kral VIII. Edward’ı Dolmabahçe’ye davet ettiğinde ona ve Madam Simpson’a Power Point’ten sunum yaparak, 3D babında sanal bir Bosphorus turu yaptırtır mıydı acaba özencik yapar gibi, Kasr’ları, yalıları tanıtan…

Mevlana’nın mesela gmail adresi çok uzun olabilirdi. mevlanacelaleddin-i-rumi@mevlevihane.com.anadoluselcukluimparatorlugu. WEB sitesinden Mesnevi’yi yayımlayabilirdi. Şems ile görüşmelerini msn üzerinden rahat rahat yaparlar, kıskananların dikkatini çekmezlerdi. Gerçi Hz. Mevlana, tayyi mekan denilen ve bu gezegende 3 yüzyıl kadar sonra turizm acentalarında pazarlanacak olan ve biletixlerde vizeli planetler için dil izi alınarak satılmaya başlanacak olan teleporte seyahat teknolojisine vakıftı, boş zamanlarında birkaç dakikalığına Pers diyarına takılırdı, bu yüzden İran’lılar onu İran’lı sanırlar, biz de Türk zannederiz. Oysa çok zamanlı, çok mekanlı ve dünyalarüstü çok boyutlu olma ihtimali kuvvetlidir böyle varlıkların. Hz Muhammed’in miraca çıkarken bindiği Burak’ı siz at mı sanıyorsunuz?

Baltacı ile Katerina skype üzerinden kamerayla erotik görüşmeler yapsalardı acaba Volga kenarından kaptırıp, kıyıdan kıyıdan Moskova’ya ulaşır mıydık? Ulaşacaktık da ne olacaktı? Fatih Sultan Mehmet’in, Beykoz Konaklarında konağı olsaydı, mesai saatinden sonra Fatih Sultan Mehmet köprüsünden geçerek mi evine giderdi? Arabası ne marka olurdu? Mesela, atlara atlayıp, Üsküdar’dan sallarla Beşiktaş’a geçeceğine, bir uçak gemisi ile Ahırkapı açıklarına demirleseydi, ordan kalkan Skorsky helikopterleri ile Haliç üzerinden de pekala girebilirdi İstanbul’a, gemileri onca yokuş yukarı, yokuş aşağı karadan yüzdürmek yerine… Belki o zaman Ortaçağ’dan, Yeniçağ’ı bypass ederek direk sokardı Dünya’yı siber çağa… Yunus Emre, Tahtuk Emre’ye 40 yılda taşıdığı odunları 25 TIR konvoyuyla bir kerede nakletse acaba odun taşımasının, evrimine katma değer katan o mistik anlamı kalır mıydı?

Napolyon Rusya seferine çıkarken lejyonlarının altlarına koltuk ısıtmalı, 4 çeker birer Citroen jeep XM verseydi, tarihin akışı değişir miydi askerler yolda donmayacakları için.

Babanızın 120 milyar sperminden sizle ilgili olan tek bir tanesi, annenizin yumurtasını önce dölleyemeseydi siz dünya evresini vitamin olarak es geçmeye talim mi edecektiniz? Babanız Büyük İskender’in ordusunda asker, anneniz ise Abdullah Gül’ün sarayında sekreter olarak farklı zamanlarda dünyaya gelselerdi, sizin gelme şansınız olacak mıydı?

Zaman-mekan / matrix ihtimal hesabından yola çıksanız, hadi bir de ebeveyninize trilyonda bir ihtimalle aynı zaman dilimini aynı anda yakalatma şansınız olsa, anneniz ile babanızın yüzlerce sevişmesinden hangisinde, sizi siz yapan spermin ipi göğüsleme ihtimalini de bu hesaba ilave etseniz…. Beh beh beh… Nasıl bir kombinasyonda ve armonide var olduğunuzu kavrar ve yine de böyle küçük dünyaları ben yarattım havalarında yaylanarak yürür müydünüz? Ölümden korkar, ölüme üzülür müydünüz? Yoksa bu geri gezegenin en ileri zamanında da olsanız hayıflanır mıydınız, niye 11 milyar ışık yılcık ötedeki XMZbeta/QP11 galaksisinde bedensiz mahiyette alemlere akmakta olmadığınız için.

Ne kadar küçük ve rastgele bir türsünüz… Ne kadar basit bir sibernetik çağda yaşama talihsizliğindesiniz… O zaman susun ve sıkıysa bir sms atın Aristotales’e… “ abi bunaldım, Ferrari’ye atla gel de Asmalımescit’te 2 kadeh Narlı mojito atalım, Kleo, Gaga falan… “ diyerekten…

752110cookie-check[email protected]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.