Mülteci filmi 15 Eylül’de

Saat 19.00’da başlayacak filmin biletlerinin 10 pound’dan satışa sunulduğunu ve isteyen kişilerin 07425344777 no’lu telefondan te­min edebileceğini ifade eden Pekin, “Gecede elde edeceğim geliri hazırlamakta olduğum şiir kitabımın basım işlemleri için kullanacağım. Şuana kadar gerek sponsor olarak destek veren ve gerekse bilet alan herkese teşekkürlerimi iletmek istiyorum” dedi. Filmi izleme fırsatı bulamayanları 15 Eylül Pazar günü yapılacak tek seanslık gösterime da­vet eden Musa Pekin filmle ilgili şun­ları söyledi: “Li Vir filmi İngiltere’ye göç etmiş Dersimli Musa (ben) ve Dingil Hüseyin’in hikâyelerine odaklanıyor. İngiltere’ye kaçak yolculuğunu kamyon dingillerinin üstünde ölümden döne döne gerçekleştirdiği için dingil kalmıştır. Ben ise vicdani retçiyim ve bu konuda verdiğim mücadele ele alınıyor. ”

Filmin Konusu

Musa ve Dingil Hüseyin uzun süredir İngiltere’de yaşayan arka­daşlardır. Hüseyin’in iltica başvu­rusu reddedilmiştir. Sınır dışı edilip Fransa’ya gönderildikten sonra, kaçak olarak İngiltere’ye geri dönmeyi başarmıştır. Sahte evlilik yo­luyla yeniden yasal statüsüne geri dönmek istese de işler istediği gibi gitmemiş, tek çaresi başka bir ‘yer’ hayal etmek olmuştur.

Musa da uzun süredir mülteci olarak Londra’da yaşamakta ve askerlik nedeniyle Türkiye’ye geri dönememektedir. Haco Cheko, bu etkileyici ilk filminde, kendisinin de hikâye anlatıcısı olarak dahil olduğu ‘geri dönemeyenler’in öyküle­ini gözlemci, şiirsel belgeselle sa­mimi yeniden canlandırmalar arasına inşa ediyor. Hakikatin belki de uzun, acılı bir yolculuk sonrasında başka bir ‘yer’ tahayyülü olarak geri dönebileceğini hatırlatıyor.

Yönetmen: Haco Cheko
Görüntü Yönetmeni: Alev Erdoğan
Kurgu: Haco Cheko
Oyuncular: Hüseyin Karadağ, Musa Pekin, Mehmet Aksoy, Haco Cheko, Elif Pekin
Müzik: Emre Kubilay
Mülteci filmi 15 Eylül’de

849030cookie-checkMülteci filmi 15 Eylül’de

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.