Mülteciler Liberaller’i böldü

Geçen hafta Canberra’da toplanan Liberal Parti Milletvekilleri Grup Toplantısı’nda 11 milletvekili ve senatör, Georgiou’nun yasa önerisi lehinde konuşma yaptı. Göç İşleri Bakanı Amanda Vanstone, Georgiou’nun girişiminin, hükümetin tüm göçmen politikasını ve sistemi tehdit ettiğini söyledi.

Petro Georgiou’nun, önümüzdeki günlerde parlamento gündemine gelecek iki özel yasa taslağında gözetimevlerindeki çocuklu ailelerin serbest bırakılmasını, ve gözetimevinde kalma süresini 90 günle sınırlamayı öngörüyor.

Geçen haftaki Liberal Milletvekilleri Grup Toplantısı’ndan sonra Başbakan John Howard, mültecilerin işlemlerinin daha hızlı tamamlanmasını sağlayacak yollar bulunması için konuyu inceleyeceği sözü verdi. Ancak Göç İşleri Bakanı Senatör Amanda Vanstone, Başbakan Howard kadar durumu idare etmeye çalışmadı. Vanstone, Georgiou’nun yasa teklifinin ülke sınırlarının korunması ve göç politikalarının altını oymaya yönelik bir girişim olarak niteledi. Vanstone, “Sınırların korunması konusu son iki seçimin en önemli konusuoldu. Sınırları korumak diğerlerinin yanı sıra Göç İşleri Bakanlığı’nın da görevi. Bu görevimizden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Georgiou’nun Vanstone’a yanıtı ise gecikmedi. Petro Georgiou, Göç İşleri Bakanı’nın yorumunun  haksız olduğunu, ülkenin göçmen politikasının altını oyanın, Göç İşleri Bakanlığı’nın kendi uygulamaları olduğunu söyledi.  Georgiou, “Eğer göç sisteminin altını oyanları bulmak istiyorsak, Göç İşleri Bakanlığı’na bakmalıyız” dedi.

Vanstone, Bakanlık uygulamarında bazı yanlışlıklar bulunduğunu kabul etti. Bakanlık çalışanları arasında “kültürel değişim” gerektiğini kaydeden bakan, Bakanlığın Genel Müdürü Bill Farmer’ı işten atmadan da köklü değişiklikler yapılabileceğini söyledi.

İLGİLİ HABER: 8 bin mülteci çalışamıyor

1108820cookie-checkMülteciler Liberaller’i böldü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.