‘Molotofla barış çiçeği olur mu?’

NTV’nin canlı yayınında Ankara Temsilcisi Murat Akgün’ün sorularını yanıtlayan Erdoğan, ”İlan ettiğiniz andan itibaren birçok görüşmenin, çok daha farklı bir zemine oturacağını göreceksiniz, bunu bu kadar açık söylüyorum” diye konuştu.
“Kürt kökenli vatandaşım, benim kardeşimin. Şu anda onun meselesi, onun sorunu benim meselem, iktidarımın meselesi” diyen Başbakan Erdoğan, ”Ben Kürt kökenli vatandaşlarımın temsilcisiyim” diye meydana çıkanların bu uğurda neler yaptıklarının da ortada olduğunu ifade etti.

Erdoğan, “Onlar günlerini eylemler üzerinden nemalanmak, bir huzursuzluk ortamın tahrik etmek suretiyle geçirmeye çalışıyorlar. Öbür taraftan ‘barış çiçeği uzattık’ diyorlar. Molotofkokteyliyle barış çiçeği olur mu” dedi.

IMF’YE HAYIR DİYEBİLECEK GÜÇTEYİZ

IMF anlaşması konusuna da değinen Erdoğan, “IMF olmazsa biz ölecek miyiz? Hiç öyle bir derdimiz yok” dedi.
Görüşmelerin devam ettiğini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

“Şu yeni görüşmeleri de bir yapalım, onları bir görelim, çok daha fazla bu işleri uzatmayı düşünmüyoruz.
‘Biz sizinle beraber çalışacağız, çalışmayacağız’ bunu söyleyin. İcabında gerekirse deriz ki ‘kardeşim kusura bakma madem ki olmuyor bu iş, hayırlı olsun’.Bunu da diyebiliriz. Türkiye’de bu güç var.”

“KARŞIMDA MERT İNSAN İSTERİM”

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın kendisine yönelik sözleriyle ilgili olarak da “Ben merdim ama karşımda mert olan insan arıyorum. Ama kendisi namertse bilemem” dedi.

“Varsın o saygısızlığına devam etsin” ifadesini kullanan Erdoğan, “Ben kendisine bu tür saygısızlığı yapmayacağım. Çünkü benim aldığım edep, adap dersleri buna müsaade etmez” diye konuştu. Erdoğan, Anayasa Mahkemesi’nin verdiği 1 trilyona yakın cezaya ilişkin de “Nereye ödediniz bu parayı? Asıl yolsuzluk burada. Naylon fatura mı, şu mu, bu mu? Bunlar nedir? Bunlar yolsuzluk değil mi? Bu parayı nereye kaçırdınız?” diye sordu.
Baykal’ın, Talabani tarafından davet edilmesini normal karşıladığını ifade eden Erdoğan, Türkiye-Irak ilişkilerine güç katacak görüşme olmasını temenni etti.

Erdoğan, bazı sert çıkışlar yaptığı yönündeki eleştirilere de “Halkımın karşısına böyle çıkmışım, böyle çıkıyorum. Halkım beni bu halimle kabul etmiş. Eğer beni böyle sert görüyorlarsa, ben sert olduğumu kabul etmiyorum” yanıtını verdi.
Başbakan Erdoğan, “Karikatürlerin de belli bir insaf çizgisi içerisinde olmasını isterim. Yani latife, nükte taşıyan bir şey olduğu zaman buna eyvallah. Ama kalkıp da hakikaten bir insanın değerlerine saldırı niteliği taşıyorsa, bu karikatür de olsa, ben ona eleştirimi yaparım” diye konuştu.

“ZAHİD AKMAN ÜZERİNDEN SİYASET YANLIŞ”

Erdoğan, “RTÜK Başkanı Zahid Akman’a yönelik eleştirilerden ötürü şahsınızın, partinizin, hükümetinizin yıprandığını düşünüyor musunuz” şeklindeki soru üzerine, “Zahid bey üzerinden bir çatlak oluşturma gayreti içerisine girmek çok yanlış. Bülent bey (Arınç) böyle bir yaklaşım içerisinde bulunabilir. O onun kişisel kanaatidir. Yani bizim hükümetimizin, başta şahsımın kanaati değildir. Bunu böyle bilelim” diye konuştu.

“Zahid bey üzerinden partimi vurmaya çalışmak ciddi bir haksızlıktır” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“İşte orada ben derim ki o konuyla ilgili partimi ilintili hale getirmek namertliktir. Çünkü benim partimin hiçbir zaman kasasına hiçbir yerden kayıt dışı para girmemiştir, girmez.

Şurada bir ay kadar gibi zaman var. Bir ay sonra da zaten aday olmayacağını çok net açıkça ortaya koydu. Burada fırtınalar koparmanın bir anlamı var mı? Biz bu arkadaşımızı şu ana kadar tanıdığımız, bildiğimiz kadarıyla temiz bir arkadaşımız olarak bildik, biliyoruz. Zahid beye yapılan eleştiriler veya hakkında söylenenler kendisiyle alakalı konulardır, partimle alakalı değil.”

1206380cookie-check‘Molotofla barış çiçeği olur mu?’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.