Mona Lisa’ya İngiliz turistten büyük ilgi

Louvre Müzesi’nin sembolü haline gelen ve gülümsemesindeki gizem yıllardır çözülemeyen portrenin, aslında Leonardo’nun kendi portresi olduğu da iddia ediliyor. Mona Lisa’nın Da Vinci’nin annesi veya Meryem Ana olduğu da teoriler arasında yer alırken, tablonun Leonardo Da Vinci’nin yarım bıraktığı Isabelle d’Este’nin resmi de olabileceği iddialar arasında bulunuyor.

Her yıl iki yüz bin kartpostalı ve on yedi bin takvimi satılan Mona Lisa, 38.6 mm. kalınlığında bir camın arkasında, 20 derece ve yüzde 55 nem oranı ile Louvre Müzesi’nde korunma altına alındı.

Beş asır önce Da Vinci tarafından yapılan Mona Lisa’nın saatte yaklaşık bin beş yüz kişi tarafından ziyaret edildiğini ve tablonun Louvre Müzesi’nin sembolü haline geldiğini söyleyen görevliler, İngiliz turistin müzeye ve özellikle Mona Lisa”ya büyük ilgi gösterdiklerini belirttiler.

Uzun yıllar Napolyon’un metresi Josephine’in yatak odasını süsleyen daha sonra götürüldüğü Louvre Müzesin’den çalınan; iki yıl sonra Floransa’da bulunan Mona Lisa’nın 1974’te Japonya’da sergilendikten sonra bir daha Louvre dışına çıkartılmaması kararı alınmıştı.

1113140cookie-checkMona Lisa’ya İngiliz turistten büyük ilgi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.