Montreal’de öğrenci eylemleri yayılıyor

Geçtiğimiz haftalarda Jean Charest liderliğindeki Liberal hükümetin öğrencilere verilen 103 milyon dolarlık karşılıksız yardımı öğrenci kredisi kapsamına alması üzerine başlayan protestolar giderek büyüyor.

Öğrenciler Eğitim Bakanı Jean-Marc Fournier’nin bürosu başta olmak üzere çeşitli Bakanlıklar ve Motreal’in 130 km doğusunda yer alan Sherbrooke’da Charest’in seçim bürosu önünde oturma eylemi planlıyorlar.

Salı günü şehrin doğu yakasında öğrenciler ile polis arasındaki çatışmalarda iki öğrenci gözaltına alınmıştı. Öğleden sonraki eylemlerde ise Uluslararası İlişkiler Bakanı Monique-Magnon Tremblay’in burosunun pencerelerini bantlarla kapatan beş öğrenci daha polis tarafından gözetime alındı. Dün de şehir limanını işgal eylemi ardından altı öğrencinin yakalanması ile gözetim altındaki öğrencilerin sayısı 13’e ulaştı.

Bu arada Öğrenci Birliği, hükümetin Quebec’teki yoksul öğrencilere okullarını zamanında bitirmeleri koşulu ile 1.000 dolarlık yardım önerisini reddetti.

500 bin kişinin ya da bir başka deyişle her yedi kişiden birinin devletin verdiği yoksulluk aylığı ile yaşam mücadelesi verdiği Montreal’de, Liberal hükümetin geri adım atmaması halinde öğrenci eylemlerinin giderek yoğunlaşması ve şiddetlenmesi bekleniyor.

1101750cookie-checkMontreal’de öğrenci eylemleri yayılıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.