Moon’a ‘kollarını sıva’ mektubu

Ara bölgedeki Ledra Palace Otel’e giden Kıbrıs Barış Platformu heyeti, taleplerini içeren mektubu BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’a iletmek üzere BM’de görevli bir subaya teslim etti.


Mektup, basına Mustafa Damdelen tarafından İngilizce, Kıbrıs Barış Platformu sözcüsü Adnan Eraslan tarafından da Türkçe olarak okundu.


Mektupta, Platform’un Kıbrıs sorununa 1960 Kıbrıs Cumhuriyeti Antlaşmaları, 1977-79 Doruk Antlaşmaları ve tüm BM süreçlerini gözeten iki kesimli, iki toplumlu, siyasi eşitliğe dayalı AB üyesi federal Kıbrıs temelinde çözüm bulunması için mücadele etmekte olduğu belirtildi.


Kıbrıs sorunu nedeniyle tüm Kıbrıslıların yıllardan beri ıstırap çektiği kaydedilen mektupta, “Özellikle Kıbrıslı Türklerin adanın kuzeyinde karşı karşıya bulundukları ekonomik, siyasi ve sosyal baskılar, adayı terk etmelerine neden olurken Türkiye’nin Kıbrıs’a yönelik izlediği nüfus aktarma politikalarıyla kültürel, sosyal ve ekonomik asimilasyon yüzünden toplumumuz hızla yok olmaktadır” ifadeleri kullanıldı.


Kıbrıs sorununa çözüm bulunmasının, çatışan tüm halklara örnek olacağı dile getirilen mektupta, Genel Sekreter Ban Ki Moon’dan Güney Kıbrıs’ta yapılan seçimler sonunda ortaya çıkan yeni durum ışığında, Kıbrıs’ta barış ve istikrara kapı açacak kapsamlı ve erken çözüme yönelik görüşmelere başlanması için taraflara gerekli çağrının yapılması istendi.

707090cookie-checkMoon’a ‘kollarını sıva’ mektubu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.