Morales: Açlık grevine devam

Devlet Başkanlığı sarayında yere serilen bir sünger yatağın üzerinde 3 gece geçiren, etrafında protesto içerikli dövizler ile destekçileri bulunan Morales, yerel televizyon kanalına bir demeç verdi.

1998’de sendika lideriyken hükümetin koka politikasını protesto etmek için 18 gün açlık grevi yaptığını anlatan ve morali yerinde görünen Morales, kendisini dinlenmiş hissettiğini söyledi.

Evo Morales, rakiplerini sert sözlerle eleştirerek “Planları seçimi durdurmak. Oyların üçte ikisini alacağımızı biliyorlar” dedi. Morales, rakipleri hakkında “ırkçı, faşist, bencil” ifadesini kullandı.

Televizyon röportajı sırasında Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez tarafından telefonla aranan Morales, ayrıca kendisini Küba lideri Fidel Castro’nun da aradığını, Castro’nun sesini duyunca ağladığını söyledi.

Evo Morales’in açlık grevine gitmesine neden olan yasa, perşembe günü meclisin alt kanadından geçmişti. Yasanın halen Kongre tarafından onaylanması gerekiyor.

Morales’in partisi, meclisin alt ve üst kanadının ortak oturumunda onaylanacak seçim yasasının kabulü için yeterli oya sahip. Ancak, muhalefet oylama yapılabilmesi için gereken yeterli çoğunluğu engelliyor.

Yeni seçim yasasının kabul edilmesi halinde Bolivya’da 6 Aralık’ta seçime gidilecek. 2006’da iktidara gelen Morales’in yeniden devlet başkanlığına aday olacağı bu seçimde, Kongre üyeleri de yenilenecek.

1192370cookie-checkMorales: Açlık grevine devam

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.