Morales ile Chavez buluştu

Caracas’ta havaalanında Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez ve Venezuellalı bakanlar tarafından karşılanan Morales, yaptığı açıklamada, “Neo-liberalizm ve emperyalizme karşı mücadeleye kendilerinin de katıldığını” belirterek, “Yeni bir çağdayız, yeni bir milenyumdayız, imparatorluğun değil halkın milenyumu” dedi.

“Sosyal ve ekonomik sorunları çözmek için buradayız” diyen Morales, “Bu hareket sadece Bolivya’da yok; Küba’da Fidel (Castro) ve Venezuela’da Hugo (Chavez) sol siyasetler ve sosyal hareketlerde zaferler kazanıyorlar. Bolivya’yı, Latin Amerika’yı değiştireceğiz” diye konuştu. Chavez de Morales ile planladığı sosyal reformlar ve enerji konusunu görüşeceklerini belirterek, “Şer ekseninin ne olduğunu biliyorsunuz. Washington; onlar şer ekseni ve onların dünyada tehdit eden, işgal eden, öldüren ve suikast düzenleyen müttefikleri. Biz hayır eksenini oluşturuyoruz” diye konuştu.

Bolivya’da 18 Aralık’ta yapılan seçimlerde yüzde 50’den fazla oy alan, 22 Ocak’ta göreve gelecek olan Morales’in, Venezuela’dan sonra İspanya ve Fransa’yı ziyaret etmesi bekleniyor. Chavez ve Morales, Küba ile ittifak yaparak ve Latin Amerika’da ABD’nin serbest piyasa politikalarına alternatif olarak sol bütünleşmesini teşvik ederek ABD hükümetiyle ters düşmüşlerdi. Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, ABD’nin bölgedeki etkisine karşı koymak için, Güney Amerikalı ortaklarıyla çok sayıda enerji ve ticaret anlaşmaları imzalamıştı.

FOTOĞRAF: Latin Amerika’nın üç sosyalist lideri, Morales, Castro ve Chavez

1121460cookie-checkMorales ile Chavez buluştu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.