Moris Farhi kitaplarını anlattı

TCCC’nin “628 – 630 Green Lanes, London N8 OSD” adresindeki dernek merkezinde Londra’da yaşayan Türk yazar Farhi ile bir sohbet toplantısı düzenlendi.


İngilizce ve Türkçe yapılan söyleşide Farhi Ankara’da başlayan çocukluk yaşamından Londra’daki yazarlık serüvenine uzanan yaşamından kesitler aktardı. Daha sonra kitaplarından bölümler okuyan yazar katılımcıların sorularını da yanıtladı.


GENÇ TÜRK’ÜN YAZARI


Moris Farhi’nin son kitabı Genç Türk’ün tanıtım yazısı şöyle:


“Moris Farhi. cumhuriyetin ilk yıllarından alıp, yakın geçmişe kadar getirdiği on üç “Genç Türk”ün hikayesiyle, genç cumhuriyetin kuruluşuna ve gelişmesine tanıklık ediyor. Birbirlerine aşk, okul, mahalle arkadaşlığı ya da akrabalıkla bağlı bu gençler, bir yandan okurlara kendi küllerinden yeniden doğan bir ülkedeki dinamikleri, İkinci Dünya Savaşı’nın etkilerini, öne çıkan bazı siyasi olayların sıradan insan üzerinde bıraktığı izleri yansıtırken, diğer yandan da çocuk, ergen ve genç olmanın fırtınalı hallerini hatırlatıyor. Sade, özenli hareketli ve sürükleyici bir eser olan Genç Türk, bir dönem romanı, bir Atatürk Türkiye’si methiyesi, ya da bir çoğulculuk methiyesi olarak okunabilir. Ya da belki, Moris Farhi’nin edebi yeteneğinin methiyesi olarak. Bu kitapta “kendinize” ve “insana” dair çok şey bulacaksınız”


MORİS FARHİ?


Moris (Musa) Farhi MBE 1935 yılında Ankara’da doğdu. 2001 yılından beri International PEN’in başkan yardımcısı. International PEN’in 1994-97 yılları arasında Hapishanedeki Yazarlar Komitesinin (Writers in Prison Committee) İngiltere yöneticisi ve 1997-2000 yılları arasında Yazışma Komitesinde görev yaptı. 2001’de Kraliçe Elizabeth II adına İngiltere hükümeti tarafından MBE unvanı verildi.

802740cookie-checkMoris Farhi kitaplarını anlattı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.