Moris Farhi yol arkadaşını yitirdi

Mina Farhi’nin cenazesinin Pazartesi günü 14.30’da Golders Green Hope Lane’deki Yahudi Mezarlığı’da toprağa verileceği öğrenildi.

MORİS FARHİ?

1935 yılında Ankara’da doğdu. Yahudi kökenli bir aileden gelen Farhi; kendini Türk Yahudi’si olarak tanımlamaktadır.

1954’te Amerikan Kolejinden mezun oldu. Londra’da Royal Academi’de okudu. Yazmaya 1960’larda başladı. Televizyon oyunun yanısıra kısa hikâyeler ve şiirler de kaleme aldı. 1972’de ilk romanı “The Pleasure of Your Death” yayımlandı.

İkinci romanı olan ünlü “The Last of Days”den yazdıktan sonra, televizyon için yazmayı bıraktı. Yabanda Yolculuk, 1989 yılında yayımlandı. Çingenelerin hayatını konu alan Gökkuşağı Çocukları ve bir zamanların İstanbul’unu anlattığı Genç Türkler Türkiye’de de yankı uyandırdı. Son kitabı “A Designated Man” 2009 Şubat’ında Londra’da piyasaya çıktı ve Türkiye’de de “Seçilmiş Adam” başlığıyla Everest Yayınları’ndan çıkacak.

İngiliz PEN derneğinin bir üyesi olarak da çalışan Moris Farhi 1988’den bu yana da, cezaevindeki yazarlarla ilgili olarak çalışmaktadır.

Çeşitli konferanslara, toplantılara katılan Farhi; Avrupa, Afrika ve Kuzey ve Güney Amerika’ya uzun gezilerde bulundu. Türkiye’de de tanınmaya başlayan yazar, halen Londra’da yaşıyor.

AÇIK GAZETE AYAKÜSTÜ SOHBET: Moris Farhi: Milliyetçilik olmaz olsaydı!
AÇIK GAZETE: Açık Gazete ailesi Farhi ailesine başsağlığı diliyor…

821340cookie-checkMoris Farhi yol arkadaşını yitirdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.