Moskova’da eşcinsellere saldırı

Eşcinsel hakları için daha önce yapılması planlanan yürüyüşün iptalini protesto etmek ve kentin valisine topladıkları imzaları sunmak isteyen göstericeler, aşırı sağcı ve Rus ortodokslardan oluşan bir grubun saldırısına uğradı.

Saldırıya uğrayan, yumruklanan göstericiler arasında, Avrupa Parlamentosu milletvekilleri de vardı.

Bazı Avrupa parlamentosu üyeleri de gözaltına alındı.

Eşcinsel hakları savunucusu Aleksi Davidov, eşcinselliğin 1993’te Rusya’da yasal hale geldiğini ancak o tarihten bu yana durumlarının daha da kötüleştiğini belirterek şunları söyledi:

“Özgürlük mücadelemiz hiçbir zaman kolay olmadı. Ancak tam da artık yasa dışı bir yaşam sürmediğimiz kabul edildi derken, hayatımız daha da zorlaşmaya başladı.

“Önce parlamentodan atıldık. Artık Duma’ya temsilci gönderemiyoruz. Sivil toplum kuruluşları ile ilgili yasalar sıkılaştırıldığından dernek çatısı altında da yürütemiyoruz faaliyetlerimizi. Dolayısıyla sokak gösterileri, haklarımızı korumak için başvurabileceğimiz tek yol.”

“Eşcinsellere Ölüm” sloganı atan Genç Rus Ortodokslar Hareketi adlı gruptan Igor Miroşinçenko ise “Bizce Tanrı’nın rızasına aykırı hareket eden eşcinseller Moskova sokaklarını kirletmemeli. O Moskova ki, tüm Ruslar için kutsaldır. Eşcinselliğin Ortodoks inancımızda yeri yoktur” dedi. (BBC)

 

1151560cookie-checkMoskova’da eşcinsellere saldırı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.