Mossad, İranlı bir nükleerciyi öldürdü

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın desteklediği Radyo Farda’nın istihbarat kaynaklarına dayandırdığı haberine göre suikast, 15 Ocak’ta gerçekleşti. Gaz zehirlenmesi olarak kayıtlara geçen ölüm haberini İranlı yetkililer 21 Ocak’ta açıkladı. Resmi açıklamada Hassanpour’un nerede ve nasıl ödüğü belirtilmedi. Stratfor adlı Amerikan istihbarat kuruluşu, bilim adamının Mossad’ın hedefi olduğunu, bu yönde güçlü istihbarat bulunduğunu bildirdi.

‘IRAKLI DA ÖLDÜRDÜ’

İngiliz Sunday Times gazetesi de dün yer verdiği haberde İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad’ın önümüzdeki hafta “Natanz tesisinde 3 bin santrifüj yerleştirildiğini açıklayacağına” dikkat çekti.

World Net Daily adlı Amerika merkezli haber sitesi ise haberde şöyle dedi: “Komşularının nükleer silah üretmesini engellemek için Mossad daha önce de suikaste başvurdu.

1981’de Osirak nükleer reaktörüne düzenlediği hava saldırısından önce Irak’ın nükleer programda çalışan üç bilim adamını öldürdüğüne inanılıyor.

1980’de Yayha El Meshad, nükleer reaktör için yakıtları test etmek üzere gittiği Paris’teki otel odasında boğularak öldürülmüş bulundu. Takip eden aylarda iki Iraklı bilim adamı daha zehirlenerek öldü…” İran’ın İsfahan kentindeki nükleer tesiste çalışan Hassanpour 2004 yılında İran’ın en önemli askeri araştırma ödülünü kazanmıştı. (SABAH)

 

1145680cookie-checkMossad, İranlı bir nükleerciyi öldürdü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.