MOSSAD’dan Türkiye’ye Rusya uyarısı

Rusya’nın dış istihbarat örgütünün Türkiye’deki varlığını artırmakta olduğu öne sürüldü. The Telegraph gazetesinin, İsrail’in istihbarat örgütü MOSSAD’ın yeni Başkanı Tamir Pardo’ya ilişkin olarak yayınladığı makalede Pardo’nun hedeflerine dikkat çekerken “MOSSAD’ın, Suriye ve Türkiye’deki varlığını giderek artıran ve her iki ülkeyi Avrupa’ya girmek için atlama tahtası olarak kullanan Rusya’nın dış istihbarat örgütü SVR’yi daha yakın takibine almasını istiyor” iddiasında bulundu.

İngiliz The Telegraph gazetesi, İsrail’in gizli servisine ilişkin “Gideon’un Casusları” isimli kitabın yazarı Gordon Thomas imzası ile MOSSAD’ın yeni Başkanı, 30 yıllık MOSSAD elemanı Tamir Pardo’nun önceliklerine ilişkin bir makale yayımladı. Thomas, makalesinde son üç yılda MOSSAD Başkan Yardımcısı olan Pardo’nun, Dubai suikastında İngiliz pasaportlarının kullanıldığı için İngiltere’den özür dileyeceğini, İngiltere ve NATO’ya İran’ın “nükleer silah programı”na ilişkin daha çok istihbarat sağlayacağını öne sürdü.

Tamir Pardo’nun ayrıca, MOSSAD’ın Yemen’deki rolünü de artırmayı, El Kaide’nin yeni askeri operasyonlar şefini yakalamaya yönelik avın öncülüğünü yapmayı planladığını yazan Thomas, Pardo ile ilgili olarak şu ifadeleri de kullandı: “Aynı zamanda, MOSSAD’ın, Suriye ve Türkiye’deki varlığını artıran ve her iki ülkeyi Avrupa’ya girmek için atlama tahtası olarak kullanan Rusya’nın dış istihbarat örgütü SVR’yi daha yakın takibine almasını istiyor. Yeni görevi devraldıktan sonra üst düzey elemanlarına verdiği ilk brifingde MOSSAD’ın, Batı’ya ‘yeni Soğuk Savaş’ olarak adlandırdığı mücadeleyi kazanmaya yardımcı olmak konusunda kilit bir rol oynaması gerektiğini söyledi.”(ANKA)

1272990cookie-checkMOSSAD’dan Türkiye’ye Rusya uyarısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.