MOT’isiz araç kullanmayın

Bal kendi kardeşinin de MOT’iyi 12 gün geciktirdiği için 80 sterlin ceza ödemek zorunda olduğunu aktararak “MOT aracın trafikteki güvenliği için zorunlu ve gerekli bir denetimdir. Trafik güvenliği için denetimleri her zamankinden sıkı tutuyorlar. Yalnız sürücüleri değil MOT garajları da müşteri kılığındaki müfettişlerce daha sık denetlenir oldu” dedi.

Bal, MOT’deki yaygın olarak yapılan istismarı şöyle anlattı:

“Bazı lisanlı MOT garajları ne yazık ki para karşılığı güvenli olmayan araçları MOT’den geçirmektedir. Oysa sürücüler bu istismar ile canından çok sevdiği insanların canını tehlikeye attığının farkında değiller. Özellikle bizim toplum bu konuda yeterince duyarlılık göstermiyor. Genellikle bizim sürücüler çok aceleciler. Randevusuz gelirler ve araçları arızalı olsun olmasın bir an önce de MOT’den geçsin isterler. Oysa trafik kurallarına uymamanın faturası çok ağır olabilir…”

Bal, trafik polislerinin küresel ısınmaya karşı alınan önlemler çerçevesinde araçlardaki egsoz gazını nokta kontrollarda ölçmeye başladıklarını belirterek, “Eğer egzos gazı normal dışı bulunursa araca hemen el konularak trafikten men edilmektedir” diye konuştu.

826580cookie-checkMOT’isiz araç kullanmayın

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.