Motivasyonunuz için 4 güçlü yol

ona çıkışlar adını gerçekten vermek  istediğiniz zaman hayatınız içinde zamanlar var mı? 


Dolayısıyla, böyle zamanlarda ne yapacağız?  Biz, nasıl başa çıkacağız?


Asla ve asla,  vazgeçmeyi düşünmeyin. Eski bir deyişin belirttiği  gibi kazananlar asla vazgeçmez ve vazgeçenler asla kazanmaz. Zihinsel sözlüğünüzden tüm  olumsuz kelimeleri  çıkarın ve tüm zamanlarda ne söylüyor olduğunuzun farkına  varın. En büyük sağlam ve samimi inanç ve sabırla, çözümler üzerine odaklanın.
 
Vizyonunuzu bırakana kadar  mücadele asla kaybedilmez.


Gerçekten, fiziksel olarak, zihinsel olarak ve  bilhassa duygusal olarak  bitkin düşürülseniz ne yapmalı?  İşte, başarının zirvesine erişmeniz için sizi harekete geçirecek ve yardım edecek birkaç motivasyon kaynağı :


1) Sizin Arzulanmış Sona Ulaşmanızın Çok Yoğun ve Baskılı Duygusu.


Misyonunuzu başarıyla sonlandırdıktan sonra  nasıl hissedeceksiniz? Şüphesiz, kendinizi çok mutlu  hissedeceksiniz.  Mutluluk kaynağının  gözyaşlarını dökebilirsiniz. Bu koskocaman duygunun  kafanıza girmesine ve tüm tuhaflıklara rağmen sürmesi için  sizi cesaretlendirmesine izin verin.


Bir Radyo Eseri üzerinde çalışırken ve o hergün birçok meydan okumayı sunarken, beni motive etmesi için bu tekniği kullandım. Esas (öz) değerlerim ve vizyon ifadelerimi içeren  amaçlar kağıdımı   çekip çıkarırım.  Radyo Eseri, tüm dünyada o kadar çok insanın yaşamlarında farklar yapacağını hatırlatması için bunları kullanırım.  Dinlediğinizi ve bir  fikir,  veya yeni bir enerji ve muhtemelen düşündüğünüzden daha iyi olan  hayatı  yaratacak  yeni düşünceyi  elde ettiğinizi  hayal ederim.


Tüm bu harika  algılamaları,  en üst düzey hedefimi başarmak için içime doğru  özümsedim! Ondan sonra, yoğun faaliyetleri hedeflerim üzerine  ayarladım!


2)  Ödül Sistemi – Hedefleriniz İçin Onu Gerçek ve Doğru Yapın.


Kazananlar için hediyelerin olmadığı bir yarışma programına girerseniz, ne hissedeceksiniz?  Çok cesaret verici değil, değil mi?


 Aynı prensipleri vizyonunuza uygulayın. Bir hedefi başardıktan sonra  kendi kendinizi ödüllendirin.  Her amaç için özel bir  özendirici  ayarlayın.  Bu size yeniyse ve yolunuzda  heyecan uyandırırsa,  küçük adımlarla ve amaçlarla  başlayın.


Şöyle diyelim:  Eğer, özel bir görevi başardıysanız,  gözde lokantanızda kendinize ziyafet verin. Daha büyük bir görevi başardığınızda, bir tatile gideceksiniz.


Düşünceyi kaptınız mı?


Sizin en önemli amaçlarınızla doğrudan ilgili olan belirli bir sorumluluğu tamamladıktan sonra,  keyfine bakmak için  tam anlamıyla,  tatminkar bir şey ayarlayın.


3) İnsanlığın Güçlü  Baskısı
 
 Başarmak istiyorsanız, kendinizi,  tüm yol  boyunca sizi destekleyecek ve  cesaretlendirecek doğru tip insanlarla kuşatın.


Sizinkiler gibi aynı inançları ve arzuları olan insanlarla olun. “Benzer düşünceli” insanlardan, kollektif enerjinin  bu  kaynaştırması ile,   olumlu atmosfer üretilir.


 Aksine, düşünme tarzınızın tersinde olan insanlarla beraber olmak, halen çok güçlü olan, negatif bir motivasyon tipine neden olabilir.


Herhangi birisi, size,  “Asla bir yere varmayacaksınız” veya “Yaptığınızla zamanınızı israf edersiniz”  hiç dedi mi?


O, sizi çok öfkelendirmedi mi ve onların  nasıl hatalı olduklarını onlara ispatlamak için yeterince  karar verdiniz mi? Hakkında konuştuğum şey budur.


Çileden çoktığınızda, size karşı olan, sözlerini yuttuğunuz insanlarla hiçbir şey yapmayacaksınız. Fakat, şüphesiz, sizin temel dikkatiniz, intikam alma amacı için değil,  hedefinizin  başarısı  üzerinde olmalıdır. Diğerlerine karşı duygularınızın, esas hedefinizi değiştirmesine asla izin vermeyin.
 
4) Sağlığınıza Dikkat  Edin.


Jim Rohn’un dediği gibi, “Kendinizi iyi hissetmezseniz, iyi yapamayabilirsiniz”


Düzenli alıştırma yapın. Daha çok canlılık ve enerji  ile günlük işlerinizi yapmaya izin vermesi için , beyinlerinizi  yeteri kadar  oksijen ile  doldurun.


Zaman izin verirse düzenli aralar verin.  Tüm zorluklara rağmen, devam etmek için istek gücüne sahip olmak, aşırı derecede önemlidir,  fakat  yine de sınırlarınızı bilmeniz iyi olur.


Eğer, yeteri kadar dinlenmezseniz, açık bir biçimde  düşünemeyebileceksiniz ve düzgün bir şekilde görevlerinizi yapamayabileceksiniz. Süreç içinde, tamamen, daha çok düş kırıklığına uğramış olacaksınız.


Yeterli uyku alın ve zor bir günün işinden sonra  kendinizi yeniden  şarj edin. Asla sağlığınızı ihmal etmeyin. Başarı için sağlığımı feda ettiğimde,  zor dersimi öğrendim. Hergün  çok uzun saatler çalıştım ve sadece en az uykuyu aldım. Sonuç olarak, hasta oldum.


O, ona değmezdi. Ondan zevk almanız için iyi sağlığınız yoksa,  başarı ve para konu olmayacaktır.


Motivasyonunuzu ateşleyin ve  en dolu hayatı yaşayın! Bunu yapabilirsiniz, dikkatinizi en çok değer verdiğinize odaklayın. Hiçbir şeyin, sizi yolunuzdan alıkoymasına izin vermeyin. Mükafat, piyasaya değer getirenlere gider ve müşterinin yatırımı için daha çok değer sağlar. İçerdeki  kalbin derinliklerini bilin ve siz, hak ettiğiniz tüm başarı, mutluluk ve  refah ile  basıp gidebilecek ve gideceksiniz.


* İngilizce Öğretmeni Y.Müh. Naim Uygun tarafından  Don Weyant’ın makalesi İngilizce’den tercüme edilmiştir.


Web sistesi :  http://www.pekiyi.150m.com
E-posta: [email protected]

709870cookie-checkMotivasyonunuz için 4 güçlü yol

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.