‘Mr Blair, yoksuldan alıp zengine verme!’

Nottingham’daki Sherwood ormanları, zenginden alıp yoksula verdiği anlatılan hayali karakter Robin Hood’un mekanıydı.


İngiltere’deki ciddi ekonomi gazetesi The Financial Times gazetesi de Blair’in bugün ve yarın Doğru Avrupa’ya giderek, bütçe konusunda birliğin yeni üyelerini ikna etmeye çalışacağını hatırlattı.


Blair’in stratejisinin siyasi açıdan yüksek riskler taşıdığını vurgulayan Financial Times, İngiltere Başbakanı’na şu uyarıda bulunuyor:


“Doğu Avrupa ülkeleri Avrupa Birliği’ne üye olabilmek için acılı bir reform sürecinden geçti. Paraya ihtiyaçları var. Başbakan Blair, birliğin genişlemesini istedi. Bunun başarıyla gerçekleşmesi için kaynakları kesmemesi gerekir.”


Çek Cumhuriyeti’nde yayımlanan Mlada Fronta Dnes gazetesi de kalkınma fonlarında kesinti yapılmasına karşı çıkılması gerektiğini vurgularken, “Kesilmesi gereken bir fon varsa o da İngiltere’ye ödenen katkı iadesidir” yorumunu yaptı.


İngilizlerin diplomatik pazarlıklarda katı olduklarının altını çizen Mlada Fronda Dnes, Doğu Avrupa’nın gerekirse “Irak kartını oynaması” gerektiğini savunuyor ve şöyle devam etti:


“Kalkınma fonlarımızda kesintiye gitmek istiyorsa, o zaman bizim de bu paraları başka yerlerden bulmak zorunda kalacağımız Blair’in dikkatine sunulmalıdır. Bu da belki de Çek, Polonyalı ve diğer askerlerin hemen Irak’tan çekilmesi olabilir.”

785680cookie-check‘Mr Blair, yoksuldan alıp zengine verme!’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.