Mr Caferi teröre karşı dayanışacak

Başbakan Erdoğan ile Irak Başbakanı İbrahim Caferi, karşılıklı ve heyetlerarası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.


”Irak’ın toprak bütünlüğünün ve siyasi birliğinin muhafazası konusunda görüş birliğimiz tam”diyen Erdoğan, Türkiye’nin Irak ve Orta Doğu’daki rolünün sorulması üzerine de şunları söyledi:


”Her şeyden önce Türkiye, Orta Doğu’da barış için bir sigortadır. Türkiye olarak bütün gayretimiz Orta Doğu’da barışı, güvenliği sağlamaktır. Irak’ı terörün antrenman alanı olmaktan çıkarmaktır. Orta Doğu’da hangi ülkede bir huzursuzluk varsa, bu Türkiye’yi huzursuz eder. Onların birliği, beraberliği de bizi mutlu eder. Teröre karşı hassasiyet taşıyoruz. Türkiye olarak, terörden en büyük darbeyi yemiş bir ülkeyiz. Terörden 40 bin insanımız hayatını kaybetti.”


“ZARAR VEREMEZ”
Irak Başbakanı İbrahim Caferi, hiçbir terörist grubun Irak’ın komşu ülkelerine zarar vermesine izin vermeyeceklerini söyledi.


Caferi, Türkiye’de demokrasi alanında olumlu adımlar atıldığını, büyük başarılar elde edildiğini belirterek, kendilerinin de Irak’ta büyük aşama kaydettiklerini söyledi.


Irak’ın halen istisnai bir durum içinde olduğunu ifade eden Caferi, ”Türkiye her zaman bizim yanımızda yer aldı ve bizi destekledi” diye konuştu. Caferi, Irak’ın, kendisini destekleyen ülkeleri asla unutmayacağını belirtti. 

1021030cookie-checkMr Caferi teröre karşı dayanışacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.