İmralı tutanakları ‘sızmamış, alınmış’

‘Sürece darbe vurur mu?’ sorusu kadar, basına kim tarafından sızdırıldığı da merak edilen ‘İmralı tutanakları’yla ilgili, BDP’nin bir sonuca vardığı iddia edildi.

Eş Başkan Gülten Kışanak, dün, ‘Bizden sızmadı’ demişti. ‘Nasıl sızdı?’ sorusuna yanıt olabilecek ayrıntı ise, Radikal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can’ın yazısında yer aldı.

“Şu an itibariyle BDP yönetiminin vardığı sonuç şu” denilen yazıda şunlar kaydedildi:

“BDP Genel Merkezi’nde görüşme notları fotokopi makinesinde çoğaltılması için iki kişiye teslim edilmiş. Namık (Tutanakları Milliyet Gazetesi’ne yayınlayan gazeteci Namık Durukan) BDP’yi yakından tanıyan bir gazeteci olduğu için notların genel merkeze ulaştığını duymuş ve hemen genel merkez binasına gitmiş.

Çaycıdan fotokopiciye partide herkesi çok iyi tanıdığı için fotokopi makinesinden bir kopya da kendisi için almak hiç zor olmamış…”

TAN’DAN HODRİ MEYDAN

Öte yandan Kuzey Irak’a giden BDP heyetinde yer alan Milletvekili Altan Tan, ntvmsnbc’ye yaptığı açıklamada, temkinli bir iyimserlik durumunda olduklarını söyledi. İmralı tutanaklarının sızdırılması konusunda kendisini suçlayanlara “hodri meydan” diyen Tan, “Keşke Başbakan’a sorsalardı, ‘25 yıl önce tanıdığın Altan Tan bunu yapar mı?’ diye” ifadesini kullandı.

1375200cookie-checkİmralı tutanakları ‘sızmamış, alınmış’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.