“İmralı’daki son görüşme 26 Haziran’daydı”

Rudaw gazetesi, haberinde ‘Öcalan’a yakın bir kaynak, Rudaw’ya Öcalan ile Türk devleti arasında İmralı Adası’ndaki hücresinde bir görüşmenin gerçekleştiğini bildirdi’ diye yazdı. Bunun ardından Rudaw, ‘Balıkçı’ olarak da tanınan İlhami Işık, Rudaw’ya Türk devletinden bir heyetin 26 Haziran’da Öcalan’ı ziyaret ettiğini söyledi’ dediği haberinde ‘Balıkçı o gün, Öcalan’ı ziyaret ediyordu ve bu ziyaret sırasında Öcalan eskisi gibi konuşmuyordu dedi’ diye yazdı.

YOL HARİTASINI YAZIYOR

Bu arada ‘Balıkçı’, Öcalan için ‘Halen Kürt sorununun çözümü için 7 maddeden oluşan bir yol haritasını yazmakla meşgul. Aynı zamanda Leyla Zana’nın açıklamalarını destekliyor’ şeklinde konuştu. Öcalan ile Türk devleti arasındaki görüşmeler için ‘Balıkçı’ ayrıca ‘Bu defa görüşmeler, daha uzun bir süre devam edecek, çatışmalar nedeniyle kesilmeyecek’ ifadelerini de kullandı.

ÖCALAN ONAYLARSA PKK DA ONAYLAR

Gazete, Osman Öcalan’ın değerlendirmelerine de yer verdi. Kardeş Öcalan, Türk devletinin “eşzamanlı olarak Zana ve Öcalan’la görüşmeler yaptığına inandığını belirtirken, ‘Öcalan’la Türk devleti arasında gizli bir anlaşma mümkün. Çünkü Öcalan çözümsüz kalamaz ve bu aşamada bir yol haritası ortaya koyması lazım’ dedi. Zana’nın girişimine destek veren ve bir çözüm bulunmasına hizmet ettiğini söyleyen Osman Öcalan ayrıca ‘Zana’nın talepleri, PKK ve BDP’nin taleplerinin aynısıdır, girişimlerinin PKK veya BDP’ye karşı olarak yorumlanmasına izin vermemeli. Öcalan tarafından onaylanan herhangi bir proje PKK tarafından da onaylanacaktır’ diye konuştu.

PKK, RAMAZAN’DA SİLAH BIRAKACAK

Türkiye’ye dönüş yapan PKK’lı Seydi Fırat’ın, ‘Oslo’da barış görüşmeleri sürerse PKK’nın silahlarını bırakacağına inandığıı’ yolundaki görüşü de gazetede yer aldı. Fırat, K. Irak’ta PKK’nın sılahı bırakması için ciddi çabaların olduğunu, ABD’nin bu sürecin en büyük destekçisi olduğunu da öne sürdü. Konuşulan ‘senaryolar’a göre PKK’nın Ramazan başında bir ateşkesi ilan edeceğini ve barış sürdükçe silahlarını bırakacağını savunan Fırat, ‘Kalıcı bir silah bırakma konusu bu iki aşamadan sonra görüşülecek’ iddiasında da bulundu.

1348540cookie-check“İmralı’daki son görüşme 26 Haziran’daydı”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.