Ümraniye soruşturmasına 5 tutuklama

Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde tutuklanmaları istemiyle nöbetçi 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarılan 11 kişiden Kahraman Şahin, Muhammet Yüce, Erol Ölmez ve Erkut Ersoy tutuklandı. Diğer 7 kişi ise serbest bırakıldı. Böylece, daha önce tutuklanan emekli askeri personel Mehmet Zekeriya Öztürk ile birlikte tutuklu sayısı 5’e çıktı. Adliyeye sevkedilenlerden Mehmet B., savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.


VELİ KÜÇÜK’E TUTUKLAMA İSTEMİ


Bu arada, soruşturma çerçevesinde daha sonra adliyeye sevkedilen 12 kişiden 9’u, tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye gönderildi. Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde, 3 ayrı Cumhuriyet savcısı tarafından sorgulanan zanlılardan emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Kuvayı Milliye Derneği Genel Başkanı emekli kurmay albay Mehmet Fikri Karadağ, avukat Kemal Kerinçsiz, ”Susurluk Davası” hükümlüsü Sami Hoştan, Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın ve Halkla İlişkiler Sözcüsü Sevgi Erenerol ve gazeteci Güler Kömürcü’nün de aralarında bulunduğu 9’u, tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevkedildi.


Kamuoyunda ”Drej Ali” olarak tanınan Ali Yasak, Engin Z. ve Ümit O. ise savcılık tarafından serbest bırakıldı. Avukat Kemal Kerinçsiz’in savcılık ifadesinin yaklaşık 10 saat sürdüğü öğrenildi. Nöbetçi mahkemeye sevkedilen zanlıların sorgularına sabah saatlerinde başlanacak.

1054370cookie-checkÜmraniye soruşturmasına 5 tutuklama

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.