Mürettabat için THY önünde tören

THY Genel Müdürlüğü önünde düzenlenen törende konuşan Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Habip Soluk, geriye dönüp bakıldığında ”şükredilecek bir mucize yaşandığını” belirterek, çalışanların hayatlarını kaybettiğini ancak 126 vatandaşın yaşamasını sağladıklarını ifade etti.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin de konuşması sorasında zaman zaman gözyaşlarına hakim olamazken, yaşananların ”buruk bir mucize” olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından bir din görevlisi tarafından dua okundu. Daha sonra şehit mürettebatın Türk bayrağına sarılı tabutları, mesai arkadaşları ve yakınlarının attığı kırmızı karanfiller eşliğinde cenaze arabasına konuldu. Cenaze arabası geçerken pilotlar selam durdu.

Bu sırada törene katılan Kaptan Pilot Hasan Tahsin Arısan’ın eşi Neriman Arısan, ikinci kaptan Olgay Özgür’ün eşi Ayşe Özgür ve Murat Sezer’in eşi Selda Sezer ile kabin görevlisi Ulvi Murat Eskin’in yakınları, gözyaşlarıyla bir süre cenaze arabasının arkasında yürüdü. Şehit pilotların mesai arkadaşları ve yakınları, gözyaşları içinde cenazeleri camiye uğurladı.

Kaptan Pilot Hasan Tahsin Arısan, İkinci Pilot Olgay Özgür ve kabin görevlisi Ulvi Murat Eskin’in cenazeleri Ataköy 5. Kısım Camisi’nde öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrası Edirnekapı’daki THY Şehitliği’nde defnedilecek.
İkinci Pilot Murat Sezer’in cenazesi ise bir ambulansa konularak Bursa’nın Gemlik ilçesine ulaştırılmak üzere yola çıkartıldı. 

Mürettebatla birlikte kazada hayatını kaybeden Bülent İçgören’in de cenazesi THY’ye ait uçakla gece İstanbul’a  getirilmişti.

1189510cookie-checkMürettabat için THY önünde tören

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.