MSB: İdlib’de 4 asker şehit oldu, 9 asker yaralandı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İdlib’de rejim unsurlarınca yapılan yoğun topçu atışı neticesinde, 4 askerin şehit olduğunu, biri ağır 9 askerin de yaralandığını bildirdi.

Suriye’nin İdlib kentinde rejim unsurlarınca yapılan yoğun topçu atışı sonucu 4 asker şehit oldu, biri ağır 9 asker yaralandı.

MSB’den yapılan açıklamada, İdlib’de çatışmaların önlenmesi maksadıyla bölgeye takviye olarak gönderilen unsurlara, bulunacakları yerler önceden koordine edilmesine rağmen rejim unsurlarınca topçu atışının yapıldığı belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Yoğun topçu atışı neticesinde 4 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır 9 silah arkadaşımız yaralanmıştır. Bölgede tespit edilen hedefler derhal ateş destek vasıtalarımızla yoğun şekilde ateş altına alınarak gerekli karşılık verilmiş ve hedefler tahrip edilmiştir. Gelişmeler takip edilmekte ve gerekli tedbirler alınmaktadır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimiz için acil şifalar dileriz.”

OKTAY: SİLAHLI KUVVETLERİMİZ KARŞILIK VERMEYE DEVAM EDECEK

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, saldırıya Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) karşılık vermeye devam edeceğini, askerlerin kanının yerde kalmayacağını bildirdi.

Oktay, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, İdlib’de şehit olan askerlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve millete başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileyerek, “Silahlı Kuvvetlerimiz karşılık vermeye devam edecek, askerlerimizin kanı yerde kalmayacaktır” ifadesini kullandı.

ÇAVUŞOĞLU: ŞEHİTLERİMİZİN KANLARI YERDE KALMADI, KALMAYACAK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, saldırıya ilişkin, ”şehitlerin kanının yerde kalmayacağı”nı bildirdi.

Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin kanları yerde kalmadı, kalmayacaktır” ifadelerini kullandı.

ALTUN: DEVLETİMİZ BU KALLEŞ SALDIRININ HESABINI SORACAK

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da, kalleş saldırının hesabının sorulacağını bildirdi.

Altun, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Milletimizin başı sağ olsun. Kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Devletimiz bu kalleş saldırının hesabını soracaktır” ifadelerini kullandı.

ÇELİK: REJİM BUNUN KARŞILIĞINI DAHA SERT ŞEKİLDE GÖRECEKTİR

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, saldırıyla İdlib mutabakatının rejim tarafından bir kere daha ihlal edildiğini, rejimin bunun karşılığını daha sert şekilde göreceğini bildirdi.

Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Türk askerine rejim unsurları tarafından yapılan hain saldırının cevabının verildiğini ve verilmeye devam edeceğini belirtti.

Suriye rejiminin Türk askerinin yerinin önceden koordine edilmesine rağmen saldırı gerçekleştirdiğine dikkati çeken Çelik, şu ifadeleri kullandı:

“İdlib mutabakatı rejim tarafından bir kere daha ihlal edildi. Rejim bunun karşılığını daha sert şekilde görecektir. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri çatışmaların önlenmesi, terörle mücadele ve sivil halkın korunması için gayret gösterirken rejim terör faaliyeti gerçekleştirmeye devam ediyor. Rejimin bir terör örgütü gibi davranması tüm bölge için tehdittir.

Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri yapılan her saldırıya en ağır bedeli ödetecek güçtedir. Terörle mücadelemiz kararlılıkla sürmektedir. TSK milli çıkarlarımızı ve insani değerleri korumak için insanlık düşmanlarıyla mücadele etmektedir. Milletimizin başı sağ olsun. Kahramanlarımıza rahmet olsun. Bu saldırıyı gerçekleştirenler bunun bedelini ödeyecektir.”

KALIN: ASKERLERİMİZİN KANI YERDE KALMAYACAK

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, saldırıya derhal karşılık verildiğini bildirdi.

Kalın, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Suriye rejiminin açtığı ateş sonucu İdlib’de şehit olan dört askere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifa dileyerek, “İdlib mutabakatı hilafına yapılan bu saldırıya derhal karşılık verilmiştir. Askerlerimizin kanı yerde kalmayacak, failler hesap verecektir” ifadesini kullandı.

ÜNAL: REJİMİN ALÇAK SALDIRISI CEVAPSIZ KALMAMIŞTIR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal da, Twitter’dan yaptığı açıklamada ”Bölgenin güvenliği için İdlib’de bulunan askerlerimize rejimin alçak saldırısı cevapsız kalmamıştır. Bundan sonra da gereken cevaplar en ağır biçimde verilmeye devam edilecektir. Saldırıda şehit olan 4 kahraman askerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

KILIÇDAROĞLU: MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şehit olan askerlere Allah’tan rahmet, yaralı askerlere ise acil şifalar diledi.

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “İdlib’de şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

RUSYA’YA MESAJ

İdlib’de 4 askerin şehit olduğu saldırıya değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, karşılık olarak Suriye rejimine ait 46 hedefin vurulduğunu söyledi. Operasyonların devam edeceği mesajını veren Erdoğan, “Rus yetkili makamlarına muhatabımız siz değilsiniz, tamamıyla rejimdir, bizim önümüzü kesme gibi bir durum söz konusu olmasın” ifadelerini kullandı.

RUSYA’NIN YANITI

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada da, Türkiye’nin Rusya’yı operasyon konusunda uyarmadığı için Türk askerinin Suriye ordusu tarafından vurulduğu belirtildi.

 

2382040cookie-checkMSB: İdlib’de 4 asker şehit oldu, 9 asker yaralandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.