‘Müslüman ve ateist nüfus hızla artıyor’

İngiltere Müslümanlar Konseyi tarafından nüfus sayımı verileri temel alınarak yapılan ve parlamentoya da sunulan araştırmanın sonuçlarına göre, son 10 yıl içinde ülkede Müslüman olarak büyüyen çocukların sayısı iki katına çıktı. Bu süre içinde Müslümanların sayısı 1.1 milyon arttı.

Raporda, bu durumun Britanya’nın sosyal kompozisyonunda görülmedik bir değişimi temsil ettiği belirtiliyor ve Mayıs ayında yapılacak genel seçimlerde Müslümanların belirleyici rol oynayabileceğine dikkat çekiliyor. Yazıda seçimlerin başa baş geçmesinin beklendiği hatırlatılıyor.

Gazeteye göre araştırmada, Müslümanların nüfusundaki artışın yıllar boyunca devam edeceği belirtilerek bunun sosyal davranışlardan dış politikada her şeyi dönüşüme neden olabileceği vurgulanıyor.

Haberde şöyle deniyor:

“Geçmişte göçmenlik büyüme getirmesine rağmen gelecekte en büyük etkiyi genç Müslüman profilinin yapabileceği belirtiliyor. Nüfusun büyük kısmı hızla yaşlanırken, İngiltere’deki Müslümanların yarısı 25, üçte biri de 15 yaşın altında.”

Times gazetesinde için yapılan bir anket ise İngiltere ve Galler’de ateistlerin sayısının arttığına işaret ediyor. Ankete katılanların beşte birine yakını ateist olduğunu söylerken, Hristiyanların oranı yüzde 49’a düştü. Ankette görüş belirtenlerin yüzde 42’si hiçbir dine bağlı olmadığını söyledi. Bu gruba agnostik (bilinemezci) olduğunu söyleyen yüzde 7’lik ve hümanist olduğunu söyleyen yüzde 3’lük kesim de dâhil.

853330cookie-check‘Müslüman ve ateist nüfus hızla artıyor’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.